Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αρχαία στην βορά των βαρβάρων.....ΑΝΤΙΚΥΡΑ 2014

Οι νεοέλληνες, αγνοούν ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ οι ιερές μαρμάρινες πέτρες, δεν είναι δικές μας , είναι παγκόσμια κληρονομιά του Ανθρώπινου Πνεύματος, που η τύχη μας έφερε να ζούμε στα ίδια ιερά χώματα!! Οφείλουμε να είμαστε φύλακες και προστάτες τους για να τα παραδώσουμε στις επόμενες ανθρώπινες γενιές.Οι άρχοντες της Αντίκυρας τι λένε γιά τα "πεταμένα" ιερά σε ένα οικόπεδο απερίφρακτο,κάτω απο μιά ελιά,(ευτυχώς)που αναστενάζει νοσταλγικά με λαδωμένα δάκρυα  να κυλούν....

ΒΑΝ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αυστραλός καθηγητής προειδοποιεί: Ο γενετικά μεταλλαγμένος σίτος καταστρέφει το ήπαρ! (video)



Σε δραματική προειδοποίηση προς του καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ κατέφυγε ο μοριακός βιολόγος Jack Heinemann του Πανεπιστημίου University of Canterbury στην Αυστραλία αναφορικά με την προσφορά στο εμπόριο μεταλλαγμένων τροφίμων (γενετικά τροποποιημένων) και πιο ειδικά μεταλλαγμένου σίτου.  ο Heinemann έκανε σαφές πως η κατανάλωση προϊόντων γενετικά τροποποιημένου σίτου, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ήπαρ (συκώτι) με αποτέλεσμα τη σταδιακή ανεπάρκεια και το θάνατο, εξαιτίας ενός ενζύμου καταστολής όπως το ονομάζει. Ο Heinemann που δημοσίευσε την μελέτη του και στην οποία γίνεται λεπτομερής ανάλυση των κινδύνων που προκύπτουν από τον γενετικά τροποποιημένο σίτο, καλεί  τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σε εγρήγορση και σε εκτεταμένες δοκιμές σε πειράματα σε ζώα, πριν το συγκεκριμένο προϊόν δοθεί προς κατανάλωση. Ο καθηγητής προειδοποιεί παράλληλα πως το καταστολέας αυτός ενζύμου που βρίσκεται στον μεταλλαγμένο σίτο μπορεί να επιτεθεί σε ένα επίσης ένζυμο που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό και το οποίο παράγει τα γλυκογόνα. Οι καταναλωτές οι οποίοι τρώνε μέσα από προϊόντα γενετικά μεταλλαγμένο σίτο στο τέλος προκαλούν στο ήπαρ τους να είναι ανίκανο να παράγει γλυκογόνα, μια ορμόνη του οργανισμού που βοηθά τον οργανισμό να ρυθμίζει το σάκχαρο και το μεταβολισμό. Αυτό έχει ως επακόλουθο την απώλεια των λειτουργιών στο ήπαρ.
video

8η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στο Κυριάκι.

Τέσσερες νύχτες αστρονομίας…
…ελάτε να τις ζήσετε στην τοποθεσία “Φούσκες” του όρους Ελικώνα από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2014.
Τοποθεσία- Θέση
Η θέση ονομάζεται “Φούσκες” Ελικώνα με υψόμετρο 1,291 m και συντεταγμένες:
Πρόκειται για οροπέδιο του Ελικώνα με περιβάλλον ελατοδάσος άριστου φυσικού κάλλους.
Επισκόπηση
Η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Κυριακίου πραγματοποίησε εκτενή αναγνώριση της περιοχής για καταγραφή τυχόν αναγκών και κρίση καταλληλότητας του χώρου.
Διαμόρφωση
Το οροπέδιο αποτελείται από τέσσερις γειτνιάζοντες διακριτούς χώρους: δύο χώρους 5 στρεμμάτων και δύο χώρους 2 στρεμμάτων, συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων. Η διαμόρφωση του χώρου μάς επιτρέπει την διακριτή και οργανική χωρική τοποθέτηση των λειτουργιών της εξόρμησης (σημείο παρατηρητών, αστροφωτογράφων, εγκαταστάσεων, παρουσιάσεων/ εργαστηρίων). Το έδαφος είναι ομαλό και προβλέπεται αποψίλωση και περεταίρω ομαλοποίηση. Πέρα από αυτές τις εκτάσεις, είναι διαθέσιμοι πάρα πολλοί χώροι που προστατεύονται από τον Ήλιο λόγω των γύρω δέντρων, ιδανικοί για κατασκήνωση με σκηνές.
Νυχτερινός Ουρανός
Κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης της περιοχής, η οργανωτική επιτροπή και μέλη του ΣΕΑ πραγματοποίησαν νυχτερινή παρατήρηση κρίνοντας κατάλληλο τον νυχτερινό ουρανό για την πραγματοποίηση της αστροεξόρμησης. Ενδεικτικά:
§  Η απόκρυψη του ορίζοντα από γύρω εμπόδια δεν ξεπερνά τις 12°  (και αυτό σε μεμονωμένες περιπτώσεις).
§  Πλήρης απουσία φωτορύπανσης πέρα από σημειακή νοτιο-ανατολικά (οριακά παρατηρήσιμη).
§  Χαρακτηριστική ήταν η ευκολία εντοπισμού αντικειμένων βαθέως ουρανού με απευθείας όραση (Διπλό Σμήνος, γαλαξίας Ανδρομέδας, Lagoon Nebula κ.ά.), ενώ ο Γαλαξίας φαινόταν από τη μία άκρη του ορίζοντα μέχρι την άλλη με πάχος 20-23°.
§  Έλλειψη υγρασίας.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ
Επικοινωνία
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Οργανωτική Επιτροπή της 8ης ΠΕΕΑ για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στο info <@> astroexormisi.gr

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ποιοι και πώς θα πάρουν χρήματα

Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014-2020 υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή
Επιτροπή προς έγκριση, στην προθεσμία που είχε τεθεί από την ΕΕ, σε συνέχεια της υποβολής του γενικού πλαισίου για τη νέα προγραμματική περίοδο το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 23 Μαΐου.Αναλυτικότερα, τα επιχειρησιακά προγράμματα που υπεβλήθησαν είναι 5 τομεακά, 13 περιφερειακά και 1 πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» αναμένεται να υποβληθεί εντός του Οκτωβρίου 2014 σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχετικού κανονισμού.Ο προϋπολογισμός όλων των προγραμμάτων ανέρχεται σε περίπου 19,89 δισ. ευρώ Ενωσιακής Συνδρομής ή 24,79 δισ. ευρώ εκτιμώμενης συνολικής δημόσιας δαπάνης.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εμπροσθοβαρής απορρόφηση των κονδυλίων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης (υποστήριξη ανέργων, αντιμετώπιση φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, κλπ.).

Πλακάτ κατά των στρατιωτικών επεμβάσεων στην Παλαιστίνη σήκωσε ο Μ.Γλέζος μέσα στην Ευρωβουλή

Αναδημοσίευση: 7ημέρες
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, από την προηγούμενη Τρίτη, των ισραηλινών κατά των παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Πλακάτ με τις επιγραφές «Όχι στην στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη», «Τέλος στην κατοχή της Παλαιστίνης» αλλά και «Τιμωρία στα μαζικά αντίποινα» σήκωσε ομάδα ευρωβουλευτών, μεταξύ αυτών και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ομάδας συναδέλφων τους από άλλες χώρες της Ευρώπης για τις στρατιωτικές επεμβάσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, από την προηγούμενη Τρίτη, των ισραηλινών κατά των παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Πηγή: iefimerida.gr

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ( Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού )

 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9631950
Η ανθρωπιστική οργάνωση Fair Planet και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μετά από έκκληση της Παλαιστινιακής ιατρικής οργάνωσης U.H.C.C., ξεκινούν καμπάνια για βοήθεια του δοκιμαζόμενου Παλαιστινιακού Λαού και καλούν τις συλλογικότητες και τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια τους με φάρμακα, υγειονομικό υλικό καθώς και οικονομική βοήθεια (που συγκεντρώνει μόνο η Fair Planet) για την ανακούφιση των εκτοπισμένων.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
Τηλέφωνο Γραμματείας: 210-9631-950
email: mkiellinikou@gmail.com
Διεύθυνση Ιατρείου:
Εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης, 200μ μετά την Τροχαία Ελληνικού στο
αριστερό σας χέρι, ακριβώς δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. (χάρτης)
Διεύθυνση για την αποστολή δεμάτων:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού
(εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού)
Ελληνικό – Αττική
ΤΚ16777

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μεταγραφικός «πυρετός» στο Δίστομο

Μεταγραφικός πυρετός ξεκίνησε στο Δίστομο. Ο Αμβρυσσέας μετά  την απόκτηση του Χρήστου και Μάριου Πλακίδα αλλά και του Νίκου Γαμβρίλη ενέταξε στο δυναμικό του άλλες τρεις σημαντικές προσθήκες που δίνουν μια διαφορετική ώθηση στην ομάδα. Συγκεριμένα σε ένα τριπλό «κτύπημα» απέκτησε τον τερματοφύλακα Δημήτρη Γκέκα από τον Ελατειακό, τον μεσοαμυντικό Χρήστο Γκουλή από τη Νίκη Λαφυστίου και τον κεντρικό οπισθοφύλακα Χρήστο Στεργίου από τον Ορχομενό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση::
«Ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση των κάτωθι ποδοσφαιριστών :
Γκρέκας Δημήτριος  (Τερματοφύλακας )
Στεργίου Χρήστος ( Αμυντικός )
Γκουλής Χρήστος ( Αμυντικός – μέσος )
Η διοίκηση της ομάδος τους καλωσορίζει στο Δίστομο και εύχεται καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία & επιτυχίες στο σύλλογο μας !»
http://stereasports.com/?p=27097                           Εκ του Δ.Σ
 

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κάηκες από τον ήλιο; Αυτή η συνταγή θα σε ανακουφίσει στη στιγμή


Κάηκες από τον ήλιο; Αυτή η συνταγή θα σε ανακουφίσει στη στιγμή

Έκατσες με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και τώρα ταλαιπωρείσαι έγκαυμα σε όλο σου το σώμα;Φτιάξε μια φυσική αλοιφή με αλόη και γιαούρτι για να ανακουφιστείς και να σώσεις την κατάσταση! Η αλόη είναι ιδανική για την επούλωση τραυμάτων του δέρματος, γι΄ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πρώτη βοήθεια σε περίπτωση εγκαύματος, ενώ το γιαούρτι είναι καταπραϋντικό και σούπερ ενυδατικό.
Τι θα χρειαστείς:
1 κ.γ αλόη gel
1 κ.σ γιαούρτι
Εκτέλεση:
-Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά μαζί και απλώνεις την κρέμα στην πάσχουσα περιοχή.
-Την αφήνεις για 20 λεπτά και ξεπλένεις με δροσερό νερό.
-Επαναλαμβάνεις την εφαρμογή της κρέμας με τον ίδιο τρόπο τρεις φορές την ημέρα, για όσο διαρκεί το πρόβλημα.


Briefingnews.gr

Ανανέωση της κάρτας ανεργίας με ένα κλικ στον υπολογιστή


Με ένα «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα γίνεται η ανανέωση της κάρτας ανεργίας, ρύθμιση που θα περιορίσει δραστικά τις ουρές στον ΟΑΕΔ.Το μέτρο αφορά πάνω από 800.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να «επισκέπτονται» τον Οργανισμό για την ανανέωση της κάρτας.Με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση θα ανοίξει ο δρόμος, ώστε οι άνεργοι να ανανεώνουν την κάρτα από τον προσωπικό τους υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.Στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται πως με την αξιοποίηση του Διαδικτύου «δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία».Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης τονίζει πως «δίνουμε λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα της καθημερινότητας. Βάζουμε οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές στον ΟΑΕΔ. Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται καμία επίσκεψη στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ».Στα θετικά της πρωτοβουλίας είναι πως περίπου 1.000 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ -που μέχρι τώρα απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας- θα μπορούν να ασχοληθούν με δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων.Ουσιαστικά θα κάνουν ατομικό σχέδιο δράσης για κάθε άνεργο και θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίας με στόχο την ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η αποδέσμευση μεγάλου αριθμού στελεχών του ΟΑΕΔ από καθημερινές διοικητικές διαδικασίες και η επικέντρωσή τους στην κατάρτιση συγκροτημένων ατομικών σχεδίων δράσης για την ένταξη των ανέργων στην απασχόληση θα τονώσει την αποτελεσματική λειτουργία και τη στρατηγική παρέμβαση του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας».Υπολογίζεται πως με το νέο σύστημα θα καταγράφονται 4.250.000 λιγότερες «επισκέψεις» στον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να δοθεί λύση στις ουρές που μέχρι τώρα παρατηρούνται.πηγή

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ... ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

AΠΟ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ
Γαλαξίδι 28 Ιουνίου 2014
ΜΙΑ    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ    ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ    ΠΑΡΑΛΙΑ    ΤΟΥ    ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
Τα Γαλαξίδι είναι ένας γαλήνιος τόπος . Είναι άλλο πράγμα να κάθεσαι το πρωί παρέα με τους συνήθεις καθημερινούς συμπολίτες να πίνεις τον καφέ σου και μες την ..προκλητική ηρεμία και ησυχία να ακούς τους συνομιλητές του καφενείου από την ΠΕΡΑΠΑΝΤΑ.Καθημερινά λύνουμε όλα τα προβλήματα , κατεβάζουμε κυβερνήσεις , στέλνουμε στη φυλακή με κάθειρξη υπουργούς και βουλευτές και τόσα άλλα !!!Κι εκεί μες την απόλυτη ησυχία να σου και καταφθάνουν 4-5 πούλμαν με παιδιά που βγαίνοντας έξω δίνουν ένταση και παλμό με τις φωνές τα χάχανα και τα ουρλιαχτά τους , να τρέχουν πέρα-δώθε και να μετατρέπουν τον ήσυχο μέχρι τότε τόπο σε μια πραγματικά ζηλευτή και ποθητή φασαρία γιατί έφεραν σε πολλούς από εμάς θύμισες των παιδικών μας χρόνων.Ξαφνικά η θορυβώδης εξάτμιση κάποιου μοτοποδηλάτου σκεπάζει τα πάντα , κι αμέσως το τσιριχτό φρενάρισμα κι η άσκημη μυρουδιά από το καμένο λάστιχο που απλώνεται σε όλη την ατμόσφαιρα.
Πετάγονται μερικοί από τις καρέκλες – αυτό σχετικό – και πηγαίνουν προς το μέρος που ήταν το μοτοσακό . ευτυχώς κανένα κακό !!!
Αλλά έως πότε , τα παιδιά είναι παιδιά ,η ασφάλεια όμως των οδηγών όσο και των πεζών είναι υπεράνω όλων .Κι επειδή το όλο θέμα είναι ζήτημα παιδείας που δε γνωρίζω αν διδάσκεται στο σχολείο μήπως το Λιμενικό , εκτός από την προώθηση των εσωτερικών υποθέσεων θα πρέπει να βγει και έξω ;

Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική την Παρασκευή 11 Ιούλη, από την Κ.Ο.Λιβαδειάς του Κ.Κ.Ε

Η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ σας προσκαλεί σε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική την Παρασκευή 11 Ιούλη 2014 στις 9 το βράδυ
στην «Πλατεία Σκακιού» πίσω από το Διοικητήριο 
       (Δίπλα στη γέφυρα, στην άκρη του πάρκου)              

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Γάμος Στην Αρχαία Ελλάδα

Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ - Ρεύμα φθηνό για τους εργαζόμενους και τον λαό ! - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ - Ρεύμα φθηνό για τους εργαζόμενους και τον λαό
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ! 
ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ  ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Το νομοσχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Παρά το ότι αποτελεί θλιβερή μειοψηφία μέσα στο λαό, επιχειρεί κατακαλόκαιρο και με ένα ακόμα πραξικόπημα στα θερινά τμήματα,  να ολοκληρώσει την πορεία  που ξεκίνησε με την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», το πούλημα μέσω του χρηματιστήριου του 49% της ΔΕΗ, την παράδοση του 17%  στο ΤΑΙΠΕΔ, το ξεπούλημα των δικτύων (ΑΔΜΗΕ)  και τώρα την διάσπαση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».
 Η άθλια συγκυβέρνηση κόβει κομμάτι-κομμάτι και ξεπουλάει στα ντόπια και ξένα κοράκια κάτι που δεν το έφτιαξε και δεν της ανήκει. Γιατί ανήκει σε όλους εμάς που το πληρώσαμε και σε όσους δούλεψαν σκληρά να έχει ρεύμα και το τελευταίο χωριό.Η πάλη για να μην περάσει το κομμάτιασμα και η  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αντίκυρας, σας προσκαλεί στο Final Four κατηγορίας Παμπαίδων Κεντρικής Ελλάδας 2013-2014,στο κλειστό Γυμναστήριο Διστόμου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αντίκυρας, σας προσκαλεί στο Final Four κατηγορίας Παμπαίδων Κεντρικής Ελλάδας 2013-2014, που θα διεξαχθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Διστόμου το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου μεταξύ των ομάδων
ΔΕΣΚΑΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΦΘΙΑ ΛΑΜΙΑΣ
Γ.Σ. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Πρόγραμμα αγώνων 

Σάββατο :ώρα 17:00 ΓΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ-ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
               ώρα 19:00 ΔΕΣΚΑΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΦΘΙΑ ΛΑΜΙΑΣ
Κυριακή: ώρα 13:00 μικρός τελικός 
               ώρα 15:00 μεγάλος τελικός

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Άρης Χατζηστεφάνου - Ελληνική Δικαιοσύνη - ό,τι χολεριασμένο και άρρωστο

Πηγή/Αναδημοσίευση: Αριστερή Διέξοδος

«Η αστυνομία», είπε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις έφτασε «να εκπροσωπεί ό,τι χολεριασμένο και άρρωστο κρύβει μέσα του ο άνθρωπος – για να προστατέψει μ’ έναν ακάθαρτο μανδύα τις έννοιες έθνος, πατρίδα, σπίτι, εκκλησία, κράτος και οικογένεια. Έννοιες ιερές, που έγιναν πανάθλιες απ’ όσους ανέλαβαν με αυθαιρεσία ανάξια να τις φρουρήσουν». Ήρθε η στιγμή, νομίζω, στη θέση των αστυνομικών να προσθέσουμε και τους Έλληνες δικαστές. Ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερη αναλγησία στον ανθρώπινο πόνο, τόση αδιαφορία για το πνεύμα (αν όχι και για το γράμμα) των νόμων και λιγότερο σεβασμό σε έννοιες όπως ελευθερία και δημοκρατία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Απολογισμός των μέχρι τώρα πεπραγμένων (συζήτηση για επιστολή).Ονομασία και προσδιορισμός ταυτότητας της πρωτοβουλίας καθώς επίσης και τα επιμέρους θέματα όπως η δημιουργία site με τις θέσεις μας, προώθηση της συνεργασίας με άλλες Μαρτυρικές Πόλεις.
  • Καθορισμός συχνότητας συναντήσεων και προσδιορισμός δράσεων. 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

Σε ισχύ από την Τρίτη ο νέος νόμος για την ασφάλιση οχημάτων – Ολες οι αλλαγές

anasfalista-oximata-660_4
Από την Τρίτη 1η Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4261/14 ο οποίος και ορίζει το νέο πλαίσιο που θα διέπει την ασφάλιση των αυτοκινήτων.Ο νόμος, ο οποίος έχει ψηφιστεί από τις 5 Μάη, προβλέπει κατ΄αρχάς την υποχρέωση του ασφαλισμένου να πληρώσει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι τη λήξη του, χωρίς να έχει πλέον τη δυνατότητα της αποπληρωμής του έως και 30 ημέρες μετά.Σε διαφορετική περίπτωση το όχημά του θα θεωρείται ανασφάλιστο, κάτι που επισύρει αυστηρότατες ποινές.Πλέον η έναντι τρίτων ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης του κυρίου ή κατόχου αυτοκινήτου για ατυχήματα, από την κυκλοφορία αυτού αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης.Η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης, έναντι του ζημιωθέντος τρίτου μετά την πάροδο 16 ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή ενημέρωση του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου.
Παράλληλα, ο νέος νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες που δεν θα φροντίσουν να ανανεώσουν ή να ασφαλίσουν έγκαιρα το αυτοκίνητό τους.Αναλυτικά οι κυρώσεις:
Διοικητικές
Αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες
Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής
Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Ποινικές
Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Πριν από την επιβολή του προστίμου η διαδικασία προβλέπει την αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητηρίου, βάσει του οποίου θα τον καλεί να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες και να πληρώσει παράβολο 250 ευρώ. Αν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δε συμμορφωθεί, ο νόμος προβλέπει την επιβολή νέου προστίμου 500 ευρώ σε συνδυασμό με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Χορευτική παράσταση 6/7 ΙΟΥΛΙΟΥ στην Αντίκυρα !

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Προσοχή σε όσους έχουν e-banking λογαριασμό


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, που χρησιμοποιούν e-banking για την εμϕάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικού τους λογαριασμού (Banking Malware)
Το νέο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων συνδεδεμένων χρηστώνΤο νέο κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε ως «EMOTET» και εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες, που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking) για την εμϕάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικού τους λογαριασμού (Banking Malware).Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking (username, password, κτλ), αλλά και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων χρηστών που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.Το εν λόγω λογισμικό, που ονομάστηκε ως «EMOTET», εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πιο συγκεκριμένα, στον χρήστη αποστέλλεται μήνυμα (e-mail), το οποίο τον ενημερώνει για κάποια μεταϕορά ποσού, που έγινε στο τραπεζικό του λογαριασμό και το οποίο περιέχει σύνδεσμο (link) για περισσότερες πληροϕορίες σχετικά με την επίμαχη τραπεζική μεταϕορά. Μόλις ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο (link), που περιέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχίζει η διαδικασία εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού, εν αγνοία του χρήστη.Σημειώνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει την ικανότητα να παρακάμπτει ακόμα και την ασϕαλή σύνδεση HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure). Το γεγονός αυτό, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υποκλοπή των ηλεκτρονικών στοιχείων εισόδου στο e-banking, καθώς οι χρήστες θεωρούν ότι πραγματοποιούν τις online τραπεζικές τους συναλλαγές με ασϕάλεια.Οι πολίτες, που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παρόμοιο περιεχόμενο καλούνται να μην ανοίγουν  τους συνδέσμους, ούτε να κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται σε κάθε χρήστη η επιβεβαίωση των συναλλαγών μέσω του τραπεζικού του ιδρύματος. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ορθότητα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
Επιπλέον, σε περίπτωση που ο χρήστης «πατήσει» τον σύνδεσμο σε παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί για την πλαστότητά του, συστήνεται η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.Υπενθυμίζεται ότι για παρόμοια περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεϕωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr

Τι δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλετε για να πάρετε οικογενειακό επίδομα έως τις 18 Ιουλίου

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΓΑ η καταβολή στους δικαιούχους Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών)...Αναλυτικές οδηγίες από τον διοικητή του Οργανισμού Ξ. Βεργίνη:
 Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.
Την ίδια ημερομηνία (18/7/2014), θα γίνει πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.Σύμφωνα με το διοικητή του Οργανισμού, Ξενοφώντα Βεργίνη, προαπαιτούμενο για την πληρωμή των επιδομάτων αποτελεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1), ενώ οι αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν, μετά τις 30/6/2014, θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή.Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.Σήμερα, γίνεται η πληρωμή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων σε 148 δικαιούχους (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις).Η πληρωμή αυτή αφορά σε δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί, πριν από την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους όπως διαβάζουμε στο exedra.gr.
Το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ και αντιστοιχεί σε εκείνο που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος.

DOWNLOAD: 14 βιβλία για το καλοκαίρι

Συγκεντρώσαμε βιβλία που αγαπάμε ή που θέλουμε να διαβάσουμε και τα φέρνουμε στις οθόνες μας για ανάγνωση τα τεμπέλικα απογεύματα. Τα πολυσέλιδα διαβάζονται ιδανικά σ’ ένα tablet. Τα μικρότερα μπορείτε να τα τυπώσετε. [Πηγή: www.doctv.gr]