Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ τις αργίες του 2014!!!!


Μην μας παρεξηγείτε που ακόμη δεν μπήκε ο νέος χρόνος εμείς κοιτάζουμε τις αργίες. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι λίγο-πολύ όλοι το κάνουμε, κρυφοκοιτάζοντας το ημερολόγιο για...να δούμε αν το νέο έτος μας φέρνει κάποιο ημερολογιακό... μπαξίσι. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνος ξεκινά με αργία, την Πρωτοχρονιά. Και αν αληθεύει η γνωστή ρήση πως ό,τι κάνεις στην αρχή του χρόνου θα το κάνεις και την υπόλοιπη χρονιά, εμείς επαυξάνουμε, αναζητώντας από τώρα ποιες ημέρες θα... ξεκουραστούμε επισήμως μέσα στο 2014. Και όντως, το νέο έτος δεν μας απογοητεύει: Με τέσσερα τριήμερα, δύο απολαυστικά γιορτινά τετραήμερα και τρία... σχεδόν τριήμερα, δεν τα πάει κι άσχημα ο καινούριος χρόνος:
Ιανουάριος
Τον αγαπάμε όχι μόνο γιατί ξεκίνησε με αργία, όπως πάντα, αλλά και γιατί φέτος μας επιφυλάσσει και το πρώτο τριήμερο της χρονιάς. Τα Θεοφάνια, στις 6 Ιανουαρίου, πέφτουν Δευτέρα και μας εξασφαλίζουν τρεις ημέρες ξεκούραση από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της χρονιάς.
Φεβρουάριος
Συγχωρούμε τον Φεβρουάριο που δεν μας χαρίζει καμία επίσημη αργία. Δεν του κρατάμε κακία αφενός επειδή ούτως ή άλλως έχει λιγότερες ημέρες, 28 φέτος, και περνά γρήγορα, αλλά και επειδή η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει Παρασκευή και μπορούμε να τη γιορτάσουμε δεόντως με ξενύχτι, χωρίς να νοιαζόμαστε για το πώς θα ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί.
Μάρτιος
Δεύτερο τριήμερο της χρονιάς, χάρη στη Σαρακοστή που ξεκινά στις 3 Μαρτίου. Παραδοσιακά, η Καθαρά Δευτέρα μας χαρίζει την ευκαιρία για την πρώτη ανοιξιάτικη εξόρμηση τριών ημερών. Η γιορτή της 25ης Μαρτίου, από την άλλη, φέτος πέφτει Τρίτη. Παραλίγο... δεύτερο τριήμερο σε έναν μήνα, αλλά αυτό σημαίνει πως αν σπεύσετε να σπαταλήσετε μία ημέρα από την άδειά σας, έχετε ένα ωραιότατο τετραήμερο. Διαφορετικά, υπομονή περίπου έναν μήνα για το επίσημο τετραήμερο της χρονιάς.
Διαβάστε εδώ περισσότερα.

About "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου