Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το κινητό στην τσέπη επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα (;)

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 18 Ιουνίου 2014.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που τοποθετούν το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη του παντελονιού τους, είναι πολύ πιθανό να εκθέτουν τον εαυτό τους σε ακτινοβολία η οποία μειώνει τις πιθανότητες να γίνουν γονείς. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Exeter διαπίστωσαν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μειώνει τη βιωσιμότητα και την κίνηση των σπερματοζωαρίων κατά οκτώ τοις εκατό. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ενηλίκων έχει το δικό του κινητό τηλέφωνο και περίπου το 14% των ζευγαριών στις εύπορες χώρες αντιμετωπίζουν δυσκολία να συλλάβουν. Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Dr. Fiona Mathews, συνέλεξε τα αποτελέσματα από δέκα μελέτες, με τη συμμετοχή συνολικά 1.492 ανδρών, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ακτινοβολία των κινητών έχει επιπτώσεις στη γονιμότητα. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα. Η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να επηρεαστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: τη βιωσιμότητα ή πόσο από το σπέρμα είναι υγιές, την κινητικότητα ή πόσο καλά κινείται προς το ωάριο και τη συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα. Οι περισσότεροι άνδρες διαθέτουν σπερματοζωάρια με φυσιολογική κίνηση σε ποσοστό 50%-85%. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 8% όταν υπήρχε έκθεση σε κινητά τηλέφωνα.
Από την πλευρά του ο Dr. Allan Pacey, κορυφαίος ειδικός γονιμότητας από το Πανεπιστήμιο Sheffield, δήλωσε ότι δεν πείστηκε από τη μελέτη.
«Υπήρξαν κάποια ανησυχητικά πρωτοσέλιδα για το θέμα αυτό. Κατά τη γνώμη μου, οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα ήταν κάπως περιορισμένες, επειδή δεν λάμβαναν υπόψη άλλες πτυχές του τρόπου ζωής των χρηστών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σωστά σχεδιασμένες μελέτες. Μέχρι τότε, θα συνεχίσω να κρατάω το κινητό μου στην τσέπη του παντελονιού μου!».

Πηγή: infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου