Γνωρίσαμε τον Αντώνη Πανώρη και ενθουσιαστήκαμε με το έργο του.
705129_IMG_6263_1Ο Αντώνης Πανώρης, ένας 33χρονος μηχανικός βιομηχανικού αυτοματισμού, αποφάσισε να διαθέσει όλον τον ελεύθερο χρόνο του για να δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με τα έργα των αρχαίων μας φιλοσόφων. Στην πορεία έκανε το ίδιο και για έργα σύγχρονης πεζογραφίας, κι έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο να κυκλοφορούν πάνω από 200 ελληνικά ψηφιακά βιβλία για ελεύθερο κατέβασμα σε συσκευές ANDROID. Κι όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ.
Όπως λέει και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο FractalArt.gr 
“Μέχρι στιγμής έχω επιμεληθεί 289 ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές, βιβλία και παιχνίδια ANDROID. Σε συνεργασία με ελληνικούς ηλεκτρονικούς εκδοτικούς οίκους, πέρα από τους τίτλους/android books που έχω επιμεληθεί ως Automon, όπως οι εκδόσεις Σαΐτα (Ηρακλής Λαμπαδαρίου), OpenBook (Γιάννης Φαρσάρης), 24γράμματα (Γιώργος Δαμιανός), ΤοΒιβλίο.net (Κώστας Θερμογιάννης) και DreamTigers (Γιάννης Αντάμης) έχουμε υλοποιήσει πάνω από 200 βιβλία και άπαντα συγγραφέων σε android μορφή.
Επίσης έχω δημοσιεύσει και αρκετές εφαρμογές για εταιρίες, καταστήματα, οδηγούς πόλεων, συλλογές έργων ζωγραφικής, Έλληνες και ξένους YouTubers και ορισμένα παιδικά παιχνίδια μνήμης και πάζλ όπως και εκπαιδευτικά παιχνίδια VivEduGames (με τη βοήθεια πάντα του δημιουργού των εκδόσεων Σαΐτα, Ηρακλή Λαμπαδαρίου).
Στο άμεσο μέλλον ετοιμάζουμε αρκετά και διαφορετικά projects. Ένα από αυτά είναι και τα Android Comics που σύντομα θα είναι διαθέσιμα στο GOOGLE PLAY Store.”
Και συνεχίζει…
“Από τον πρώτο μήνα οι αναδράσεις από αναγνώστες Android βιβλίων, ήταν τέτοιες και τόσες που με δεσμεύσανε για μια πιο εντατική και υποχρεωτικά οργανωμένη στάση για όλο αυτό που ξεκίνησε ως μια ιδέα πριν χρόνια.
Αυτή η ανταπόκριση αναλογεί σε έλληνες αναγνώστες κυρίως, από όλον τον κόσμο (Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Βραζιλία, Ολλανδία…) και μεταφράζεται σε αριθμούς ή κατεβάσματα που ξεπερνούν τα 290.000 μέχρι σήμερα.”

Στηρίζουμε την Automon και τον Αντώνη Πανώρη

Η Εναλλακτική Δράση στηρίζει τον Αντώνη Πανώρη και το έργο του και σας καλούμε να τον στηρίξετε κι εσείς, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στη δημιουργία εφαρμογών ios για κινητά iphone και ταμπλέτες της APPLE, ώστε τα έργα να είναι διαθέσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους.
Το όραμα του Αντώνη Πανώρη είναι να ελευθερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία σε όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα. Για να το κάνει όμως αυτό χρειάζεται εξοπλισμό. Εκείνος προσφέρει τον χρόνο και την τεχνογνωσία του. Εμείς, μπορούμε να τον βοηθήσουμε να συνεχίσει την προσφορά του…
Μπορείτε να στηρίξετε το έργο του κάνοντας δωρεά εδώ http://www.automon.gr/p/donate.html
ή καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό μπορείτε στα παρακάτω στοιχεία
Eurobank GR1302602890000330200326540
Αντώνιος Πανώρης του Αθανασίου
Τα βιβλία της Automon διανέμονται δωρεάν εδώ http://www.automon.gr/search/label/Book
Μπορείτε να διαβάσετε πολλές συνεντεύξεις του Αντώνη Πανώρη εδώ http://www.automon.gr/p/interviews.html