Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Στερεάς δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας124 μηχανήματα στους δρόμουςΓια δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, υπό την επίβλεψη των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ όλος ο μηχανολογικός της εξοπλισμός σε συνδυασμό με τα μισθωμένα μηχανήματα αξιοποιούνται στο έπακρο, έτσι ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Το αλάτι είναι επαρκές, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που έχουν ανακύψει και αναμένεται να ανακύψουν, μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας.    Συνολικά βρίσκονται στο δρόμο 124 μηχανήματα  της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτικά. Βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή ακόμη περισσότερα μισθωμένα μηχανήματα, τα οποία με την πρώτη ανάγκη θα αξιοποιηθούν, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των υπηρεσιών της Περιφέρειας και να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο καθαρό και προσβάσιμο για όλους.Και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας, με στόχο τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των νομών να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Οι επιχειρήσεις αποχιονισμού και διάνοιξης των οδικών δικτύων συνεχίζονται ανελλιπώς, με το οδικό δίκτυο σε όλη της επικράτεια της Στερεάς Ελλάδας να μην αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα.
Συγκεκριμένα:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επιχειρούν 10 αλατιέρες – λεπίδες, 9 JBC, 4 grader, μισθωμένα και 1 αλατιέρα-λεπίδα της Περιφέρειας, διατηρώντας όλο το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, καθώς επίσης και την παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Επιπλέον σε πλήρη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Ατικής διατηρείται η εθνική οδός καθαρή, διευκολύνοντας την κίνηση των οχημάτων οι οποία είναι αυξανόμενη λόγω των ημερών.
Στην  Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας επιχειρούν 35 μηχανήματα ιδιωτών, 6 εκχιονιστικά/αλατιέρες, 12 grader, 12 φορτωτές και 5 μπουλντόζες, και 5 της Περιφέρειας, 1 φορτωτής, 1 grader, 2 εκχιονιστικά/αλατιέρες και 1 μπουλντόζα. Το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, και μόνο σε τρία χωριά του επαρχιακού δικτύου εντοπίζονται προβλήματα τα οποία άμεσα αντιμετωπίζονται.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας το εθνικό δίκτυο, στο οποίο επιχειρούν συνεχώς 2 αλατιέρες-λεπίδες, παραμένει ανοιχτό και αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία πραγματοποιείται χωρίς αλυσίδες. Στο επαρχιακό δίκτυο και ειδικότερα στα σημεία πρόσβασης από όμορους νομούς βρίσκονται σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου 5 αλατιέρες και 5 grader προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευκολότερη πρόσβαση στον νομό. Τέλος βρίσκονται σε ετοιμότητα 21 μισθωμένα μηχανήματα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν.Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας επιχειρούν αυτή την ώρα 7 αλατιέρες –λεπίδες και ένα grader, χωρίς να παρατηρείται κανένα πρόβλημα στην περιοχή.Στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, το δίκτυο παραμένει ανοιχτό, με 12 αλατιέρες – λεπίδες της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτών.
Δεδομένης της χαμηλής θερμοκρασίας και της προβλεπόμενης συνεχούς χιονόπτωσης, παρακαλούνται όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί να τηρούν τον ΚΟΚ, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου