Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

.Με πανό στο Δίστομο Ζωή και Ραχήλ-Φώναζαν «γερμανοτσιολιά» το Ν. Βούτση!

Στις εκδηλώσεις για τη σφαγή του Διστόμου διασταυρώθηκαν οι δρόμοι των πρώην και νυν προέδρων της Βουλή κ.κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Βούτση και παρολίγο να δημιουργηθεί «θερμό επεισόδιο» Αντιπροσωπεία της «Πλεύσης Ελευθερίας» με επικεφαλής την κυρία Κωνσταντοπούλου και τους κ.κ. Γιάννη Σταθά, Ραχήλ Μακρή και Κώστα Ζηκογιάννη, στην πορεία προς το Μνημείο των πεσόντων πορεύθηκε με το πανό των Γερμανών Ακτιβιστών «ΑΚ Δίστομο», που ενεργοποιούνται για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το Γερμανικό Κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις.
-1
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο.Κάποια στιγμή ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης πέρασε μπροστά από το πανό και τότε σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν συνθήματα για γερμανοτσολιάδες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι ο κύριος Βούτσης δεν έδωσε συνέχεια και απλώς προσπέρασε.
Κατά τ΄ άλλα, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε για το Δίστομο:
«Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου. Η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, πούλησε την υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών, πούλησε την υπόθεση του Διστόμου, όπως πούλησε την Πατρίδα. Εναπόκειται, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και για Ειρήνη, να παλέψουν προκειμένου να δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία. Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών. Η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων…».

Πηγή:
http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/06/blog-post_540.html#ixzz4BDCuKfIx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου