Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η κόλαση τού Δάντη στη Βοιωτία....

....η φωτιά  ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στη Λιβαδειά.Το βράδυ της Τετάρτης, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στη Χαιρώνεια και Aγ.Βλάσιο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή... «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό, στις παρυφές της πόλης.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη: «Η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».
 Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης συνολικά 8 καναντέρ και 4 ελικόπτερα όπως επίσης και τα 2 PZL ενώ επιχειρούν συνολικά 31 οχήματα με 90 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


 Μάχη έδωσε η Πυροσβεστική σε όλα τα μέτωπα έχοντας μεγάλο εμπόδιο τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.Στο Καρακόλιθο Βοιωτίας κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρησαν συνολικά 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 Τελικά,η πύρινη λαίλαπα άφησε αποκαΐδια και καταστροφή.

Απειλεί χωριά η φωτιά στη Βοιωτία από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου