Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Για την Ελλάδα ήταν το τελευταίο σκίτσο του δολοφονημένου Γάλλου σκιτσογράφου. «Είμαστε όλοι Charlie» το σύνθημα διαμαρτυρίας που σαρώνει στο διαδίκτυο

skitsowilskiΜε την παγκόσμια κοινή γνώμη να παρακολουθεί συγκλονισμένη από το πρωί τα γεγονότα στο Παρίσι, όταν δύο τρομοκράτες εισέβαλαν στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και αφαίρεσαν τη ζωή από 12 ανθρώπους, έρχονται συνέχεια νέες πληροφορίες για τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί.Πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας είδε η τελευταία γελοιογραφία ενός εκ των τεσσάρων διακεκριμένων σκιτσογράφων που δολοφονήθηκαν και η οποία αφορούσε στην ελληνική πραγματικότητα. Η εικόνα δείχνει τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πάνω σε ένα ποδήλατο να μιλάει στο τηλέφωνο με την Άνγκελα Μέρκελ.«Γειά σου Άνγκελα. Μην ανησυχείς! Οι Έλληνες σέβονταν πάντα τις δεσμεύσεις τους, δεν θα αποχωρήσουν από την ευρωζώνη. Είμαστε στο σωστό δρόμο» αναγράφεται στο πρώτο συννεφάκι του σκίτσου. Στη συνέχεια το ποδήλατο που έχει τη μορφή του 2015, καταλήγει στην άκρη του γκρεμού με τον Γάλλο Πρόεδρο να αναρωτιέται: «Είμαστε στο σωστό δρόμο; Δεν θα το γνωρίζω παρά όταν φτάσω στο τέλος…».
charlie 2Κίνημα για την ελευθερία του Τύπου στο Twitter. Οργή, αγανάκτηση και αλληλεγγύη
Με το hashtag #JeSuisCharlie (Είμαστε όλοι Charlie) χιλιάδες χρήστες στο Twitter, οργισμένοι , περνάνε το δικό τους  μήνυμα κατά της φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου, και εν γένει της ελευθερίας της έκφρασης.Το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» ήταν το αιματηρότερο που συνέβη στη Γαλλία τα τελευταία 50 χρόνια. Ο κόσμος εκφράζει την αγανάκτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και «ουρλιάζει», εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων.Σημειώνεται ότι πραγματοποιούνται διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου