Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Έκκληση του Ε.Κ Λιβαδειάς για ενότητα των εργαζομένων

29 Απριλίου 2015 στις 11:39 μμ

 
                                          1Η   ΜΑΗ   2015        
erg kentr livadiasΗ Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Το     Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Επαρχίας  Λιβαδειάς σας  προσκαλεί   να  παρευρεθείτε  στην  Απεργιακή  Συγκέντρωση  την Παρασκευή   1η  ΜΑΗ  2015  ώρα  10.00΄ π.μ.  στο   Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς, για να τιμήσουμε μαζί  την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.Aν και το πολιτικό σκηνικό άλλαξε στη χώρα μας εμείς παραμένουμε στις πάγιες θέσεις μας, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζομένων.Έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κατοχυρώσουμε στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, τα οποία πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.Παράλληλα κάνουμε έκκληση να αφήσουμε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και να προχωρήσουμεενωμένοι.Υποχρέωσή μας είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί , ανεξάρτητα του τι πιστεύουμε  και που ανήκουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε τα Μνημόνια, που είναι Μνημόσυνα της ελληνικής κοινωνίας και οδυνηρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. διεκδικώντας ταυτόχρονα διαγραφή του χρέους και δουλειά για όλους.Το Συνδικαλιστικό Κίνημα απαιτεί και διεκδικεί άμεσα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης! Απαιτεί ενίσχυση των εισοδημάτων (μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων  για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Απαιτούμε  και  διεκδικούμε:
* Άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων των μνημονικών κυβερνήσεων και τουλάχιστον επιστροφή του εργασιακού περιβάλλον πριν του 2009.
* Διαγραφή των «κόκκινων δανείων».
* Την άμεση επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
* Τη διασφάλιση του Δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με την παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών και αγαθών προς το κοινωνικό σύνολο.
* Εδραίωση του Κοινωνικού Κράτους
* Ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των  Εργαζομένων .
* Κύρια σύνταξη στο 80% του μισθού και επικουρική τουλάχιστον στο 20%
* Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των Ανέργων
* Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
* Προτεραιότητα στην ουσιαστική εκπαίδευση και την συνεχή κατάρτιση και δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλους.Διεκδικούμε την αποδέσμευση της χώρας από τις περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελλών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και όχι των λαών και των πολιτών. Πολιτικές που προκαλούν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.Διεκδικούμε μια ΓΣΕΕ  δυναμική και ανεξάρτητη, που να είναι ουσιαστικά κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων.Το μέγεθος των προβλημάτων, η ένταση της επίθεσης, οι εκβιασμοί των «αγορών» και η σκληρότητα των «δανειστών» επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ενότητα όλων των εργαζομένων, σε κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου