Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

2ος ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Η ονομασία του αγώνα προέρχεται από τον Αντικυραίο  Ολυμπιονίκη Ξενόδαμος, ο οποίος κέρδισε στο παγκράτιον το 65 μ.Χ. φησὶ δ’ ἐπ’ αὐτῷ τὸ ἐπίγραμμα Ξενόδαμον παγκρατιαστὴν Ἀντικυρέα ἐν ἀνδράσιν Ὀλυμπικὴν ἀνῃρῆσθαι νίκην. εἰ δὲ ἀληθεύει τὸ ἐπίγραμμα, Ὀλυμπιάδι τῇ πρώτῃ μετὰ δέκα καὶ διακοσίας φαίνοιτο ἂν τὸν κότινον ὁ Ξενόδαμος εἰληφώς: αὕτη δὲ ἐν τοῖς Ἠλείων γράμμασι παρεῖται μόνη πασῶν ἡ Ὀλυμπιάς.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας. οι αθλητές- τριες θα συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ.





















1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφη κα επιτυχημένη διοργάνωση!!! Ένα μεγάλο Εύγε, σε όλους: αθλητές-αθλήτριες-διοργνωτές-παράγοντες-χορηγούς, αλλά και στον απλό κόσμο που τίμησε τη διοργάνωση με την παρουσία του!!!...και φυσικά και στον όμιλο Μυτιληναίου!!!....και στον σύμμαχο-ωραίο καλοκαιρινό καιρό!!!!...(το μόνο αρνητικό ήταν η "βάρβαρη" μουσική που έπαιζαν εκκωφαντικά τα ηχεία...και δεν είχε καμμία απολύτως σχέση με την εκδήλωση...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή