Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Σκάφος που ξεκίνησε από την ΑΝΤΙΚΥΡΑ, θα αποτελέσει τεχνητό ύφαλο στην ΛΑΡΝΑΚΑ και θα χρησιμοποιηθεί για τουριστικούς σκοπούς.

Λάρνακα: Δείτε το σκάφος που θα αποτελέσει νέο τεχνητό ύφαλο


Ελλιμενίστηκε στο Ζύγι το σκάφος που θα αποτελέσει τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας 
Ελλιμενίστηκε το πρωί, στη λιμενική περιοχή Ζυγίου, το εμπορικό σκάφος “Elpida”, που θα αποτελέσει τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας και θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης.
Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, αναφέρεται ότι «το πλοίο, μήκους 63 μέτρων, ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αντίκυρα της Ελλάδας και θα καταλήξει, έπειτα από ενδελεχή καθαρισμό, στη θαλάσσια περιοχή Βορόκλινης. Η πόντιση αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2018».
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης «εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί μετά από αρκετές προσπάθειες έχει γίνει κατορθωτό να εξευρεθεί κατάλληλο σκάφος για πόντιση» και πρόσθεσε πως «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Λάρνακα, γιατί γίνεται πραγματικότητα ένας από τους στόχους για καθιέρωση της περιοχής μας ανάμεσα στους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης». Ο Νεόφυτος Φακοντής, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκλινης και Μέλος του Δ.Σ της ΕΤΑΠ Λάρνακας, «εξέφρασε δημόσιες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ντίνο Λευκαρίτη και τη Λειτουργό Νανά Ασμένη για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο για την εξεύρεση του σκάφους, αλλά και για τη χρηματοδότησή του».
Ανέφερε, ακόμα, ότι «με μεγάλη χαρά είδαμε σήμερα αυτό το πλοίο να καταπλέει στη λιμενική περιοχή Ζυγίου, όπου έγιναν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής του, και το οποίο θα ποντιστεί στη θάλασσα της Βορόκλινης. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και θα προσδώσει αύξηση της τουριστικής κίνησης».
Εξάλλου, ο Λειτουργός Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και Υπεύθυνος του Προγράμματος Τεχνητών Υφάλων Γιώργος Παγιάτας ανέφερε ότι «με το σκάφος «Ελπίδα» - το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος πλοίο που θα ποντιστεί στις κυπριακές θάλασσες μέσω του σχετικού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΑΘΕ, ξεκινά ο σχεδιασμός μας για τη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Τεχνητών Υφάλων Λάρνακας. Σύντομα θα αρχίσουν όλες οι διαδικασίες για την ετοιμασία, καθαρισμό και πόντιση του σκάφους. Με τη δράση αυτή, θα αυξηθεί σημαντικά η θαλάσσια ζωή στην περιοχή και ιδιαίτερα οι πληθυσμοί των ψαριών».
Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων στη Λάρνακα Τάσος Ζακχαίος σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο σκάφος είναι εξαιρετικό για καταδύσεις, και με ορισμένες προσθήκες που θα γίνουν για σκοπούς περαιτέρω ενίσχυσης του ενδιαφέροντος για τους δύτες, είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί ξένοι τουρίστες θα επιθυμούν να το επισκεφθούν. Αναμένεται ότι το έργο αυτό θα συμβάλει στην αύξηση του καταδυτικού τουρισμού στη Λάρνακα αλλά και στην Κύπρο γενικότερα. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά με τη νέα σεζόν».
Η ΕΤΑΠ Λάρνακας, καταλήγει το Δελτίο Τύπου, «εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι μέχρι σήμερα συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια, δηλαδή τον Υπουργό Γεωργίας, το ΤΑΘΕ, την Αρχή Λιμένων, τα Κ.Σ. Βορόκλινης και Πύλας, τον Δήμο Λάρνακας, τον ΚΟΤ, καταδυτικά κέντρα και ξενοδοχεία της περιοχής, το Δικηγορικό Γραφείο Harris Kyriakides και την Cyprus Bureau of Shipping». 

Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου