Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

.Αναμνήσεις και κέφι ...στον παλιό θερινό σινεμά των Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου

Μια άλλου τύπου ...συνδικαλιστική δράση, στην Παραλία Διστόμου: Αναμνήσεις και κέφι στον θερινό σινεμά που ξαναζωντάνεψε το Σωματείο μετά από 16 έτη!Αναμνήσεις και κέφι ...εκτοξεύτηκαν στα ύψη από τον ''Απόλλωνα'', τον παλιό θερινό σινεμά των Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου, που χθες βράδυ, με πρωτοβουλία  του Σωματείου Εργαζομένων Ένωση στο Αλουμίνιο, ξαναλειτούργησε ως κοινωνικός πολυχώρος με το ίδιο όνομα, και  με ένα πλούσιο σχεδιασμό εκδηλώσεων που θα εκπλήξει! Τα εγκαίνια έγιναν με μια συναυλία Live  από ένα νεανικό μοντέρνο συγκρότημα -τους Miss Cherry - με εκατοντάδες θεατές και σε πρώτο πλάνο τους μικρούς φίλους που αλώνισαν στην ,,,πίστα! Και όλα αυτά με φόντο την ...μεγάλη οθόνη που ευρηματικά έπαιζε,- σε δεύτερο πλάνο- αποσπάσματα από κινηματογραφικές επιτυχίες, προαναγγέλοντας στην πράξη τι ...θα ακολουθήσει!

Πρόκειται για ένα ουσιαστικά πρωτόγνωρο πείραμα, τουλάχιστον για την περιοχή μας, με το οποίο αναδεινκύεται μια άλλη μορφή της συνδικαλιστικής δράσης : Αυτή της κάλυψης και άλλων αναγκών των εργαζομένων - και όλων των κάτοικων της περιοχής- πέρα από τα στενά εργασιακά. Όπως είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου,Τάκης Οικονόμου, πρόκειται για την συγκρότηση ενός κοινωνικού πολυχώρου όπου θα έχουν θέση όχι μόνο κινηματογραφικές προβολές - ακόμα και ...πρώτες προβολές! - άλλα κάθε είδους πολιτιστικές ή ευρύτερα κοινωνικές δράσεις για την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση/προβληματισμό/ενημέρωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Και όλα αυτά δωρεάν με κάλυψη των αναγκών από το Σωματείο ή αν χρειαστεί, με ελάχιστο αντίτιμο.
Τον χώρο του παλιού θερινού σινεμά - που είχε να λειτουργήσει 16 χρόνια- διέθεσε στο Σωματείο η Διοίκηση της Αλουμίνιον της Ελλάδας- θα διαθέσει και άλλους στεγασμένους χώρους δίπλα για να γίνουν τα ...καμαρίνια,για τις θεατρικές παραστάσεις που θα ανεβαίνουν. Η διαμόρφωση του χώρου έγινε με χορηγία του εργολάβου Ηλία Καβαλαγιου- που ευχαρίστησε το Σωματείο- και εθελοντική εργασία πολλών μελών. Σταδιακά θα προστεθούν και άλλες καρέκλες ( χωρούν 1.400!) αλλά και ...τραπεζάκια για να απολαμβάνουν οι θεατές την ταινία τους με μπίρα ή ντόπιο κρασάκι Θα μπει αυτόματος πωλητής αναψυκτικών και ίσως αργότερα και ...μηχανή ποπ κορν!

Έκπληξη η είσοδος του σινεμά που είναι διακοσμημένη με αφίσες από παλιές κινηματογραφικές επιτυχίες, σε προδιαθέτει για τον χώρο. Αυτός  θα ομορφύνει και άλλο μελλοντικά με την έκθεση σε κοινή θέα δυο παλιών μηχανών προβολής για να μαθαίνουν οι νεώτεροι πως ήταν παλιά ο κινηματογράφος και από ...εκπορευόταν η μαγεία του. Τώρα η προβολή γινεται όχι από τέτοιες μηχανές , ενώ οι μπομπίνες έχουν αντικατασταθεί από ...στικάκια!
Για να επανέλθουμε στα εγκαίνια με τη μουσική βραδιά με τους Miss Cherry πρέπει να πούμε ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα- με  θεατές  από όλες τις ηλικίες, χαλαρή ατμόσφαιρα, αναμνήσεις από  αυτόν ή άλλους θερινούς κινηματογράφους, ευχαριστημένα πρόσωπα και με τους ..οργανωτές με όρεξη για πολλά ''προσεχώς''!
 Το επόμενο πάντως θα είναι την προσεχή Τρίτη με μια ταινία του Χατζηχρήστου- και ακολουθεί ντοκιμαντέρ για την δύσκολη ζωή των εργαζομένων - και των ανέργων- στην πρωτεύουσα. Για να μην ξεχνιόμαστε!
http://permisospress.blogspot.gr/2016/07/blog-post_54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου