Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

  grizos gatos .Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Άνοιξε το Taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2013 - 2014. Υπενθυμίζεται πως επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δικαιούνται άγαμοι με συνολικό εισόδημά έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι χωρίς τέκνα με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Για μονογονεϊκες οικογένειες το όριο εισοδήματος ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.
Παράλληλα, προϋπόθεση για την λήψη του επιδόματος είναι η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και να υποβάλουν την σχετική αίτηση. Από την υπηρεσία αυτή θα μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλλουν Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, λειτουργώντας ως Δικαιούχοι/Υποψήφιοι Δικαιούχοι του Επιδόματος, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστές - Εκπρόσωποι των ενοίκων της.
Αν εμφανίζονται ως δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Σε αυτή θα αναγράφουν κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:
- Ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος- υπόχρεου φορολογικής δήλωσης.
- Το ονοματεπώνυμό του.
- Ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων του.
- Η ένδειξη εάν επιθυμεί προκαταβολή.
- Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου.
- Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας.
- Η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
- Αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος.
- Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
- Η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία.
- Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Αν εμφανίζονται ως διαχειριστές της πολυκατοικίας ή ως εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή ως εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, θα δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:

- Τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας.
- Τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει.
- Τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία.
- Τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης.
- Το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.
Όσοι δεν έχουν κωδικούς για το TΑXISnet, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν τον ΑΦΜ και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.

Η χορήγηση

Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, θα χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 120 τετραγωνικά, με ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, ανά κλιματική ζώνη και ανά τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας. Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,35 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι που υποβάλουν αιτήσεις για το πετρέλαιο θερμάνσεως θα λαμβάνουν αρχικώς προκαταβολικά το 25% του επιδόματος.  Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται εντός 20 ημερών από την υποβολή της αιτήσεως. Έτσι, οι πρώτες προκαταβολές θα δοθούν την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Το υπόλοιπο 75% του επιδόματος θα δοθεί εντός του 2014.


news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου