Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Free camping για πρώτη φορά - Ανάγκες...Τι είναι απαραίτητο στο free camping

Το free camping ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και ο λόγος αυτού έχει να κάνει με την διαφορά των πραγμάτων που ζητάει ο καθένας απ΄ αυτό. Παράδειγμα, άλλοι ζητάνε την απόλυτη ηρεμία με τα άκρως απαραίτητα, ώστε να νιώθουν ακόμα ποιο απ’ εξαρτημένοι από τον καθημερινό τρόπο ζωής και άλλοι απλά θέλουν τα πάντα που έχουν σπίτι τους να τα έχουν μαζί, σε συνδυασμό με το αίσθημα της ελευθερίας που σου προσφέρει η διαμονή στην ύπαιθρο. Κανένας επί της ουσίας δεν μπορεί να κατακρίνει τον άλλο αφού αυτό του αρέσει αυτό κάνει, αρκεί φυσικά να μην ενοχλεί κανέναν συνάνθρωπό του κ όχι μόνο. Έτσι λοιπόν για αρχή πρέπει να διαλέξουμε το τι ζητάμε εμείς από το free camping.
Αλλά πως μπορεί ένας αρχάριος να διαλέξει το τι ζητάει?

Τα πάντα λίγο πολύ στο free camping είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όπως θέλουμε, εξάλλου αυτό είναι και ένα γνώρισμα του free camping, που με τον καιρό το ανακαλύπτουμε και λέγοντας ότι δεν μπορεί όλα να είναι πάντα ιδανικά θα φέρω σαν παράδειγμα μια πιθανή κακοκαιρία ή το να μην βρίσκουμε σκιά σε κάποιο μέρος. Με γνώμονα το παραπάνω, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο περισσότερο εξοπλισμό θέλουμε τόσο ποιο πολύ μειώνονται οι επιλογές μας, δηλαδή δεν γίνετε να ζητάμε να έχουμε μαζί μας ψυγείο αλλά παράλληλα να θέλουμε να πάμε σε κάποιο μέρος που απαιτεί  5km πεζοπορία αλλά ακόμα και χωρίς το ψυγείο θα πρέπει να έχουμε κάποιον σάκο πλάτης που να χωρά όλα τα απαραίτητα. Άλλο παράδειγμα είναι, να κουβαλήσουμε μαζί μας ένα barbeque αλλά να απαιτούμε να πάμε σε μέρος όπου δεν θα βρούμε κανέναν άλλο εκδρομέα (ανάλογα την περίοδο). Στην ουσία δεν είναι ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά σκεφτείτε θα κουβαλάγατε το ψυγείο γεμάτο ~15kg για απόσταση 5km, με σκοπό να το χρησιμοποιήσετε 2 μέρες? Νομίζω ότι η ταλαιπωρία δεν αξίζει.
Με τα δύο παραπάνω παραδείγματα φαντάζομαι ότι έγιναν κατανοητά κάποια πράγματα, οπότε το μόνο που θα επισημάνω πλέον είναι ότι όσο ποιο εύκολη είναι η πρόσβαση σε ένα μέρος και όσο ποιο εμπορικά ανεπτυγμένο είναι αυτό, τόσο περισσότερη  πολυκοσμία και φασαρία θα έχει, επίσης ο κίνδυνος για να μας γράψουνε για παράνομη δραστηριότητα( μιας και το free camping διώκεται ποινικά) θα είναι μεγαλύτερος. Στον αντίποδα όσο ποιο απόμακρη είναι μία τοποθεσία, έχοντας κάποιον βαθμό δυσκολίας  για να φτάσει κάποιος εκεί, τόσο ποιο ερημικό, “παρθένο” θα είναι το μέρος.
Βέβαια με κάποιο μικρό σκάφος- βάρκα μπορούμε να τα επιτύχουμε και τα δύο!
Από την άλλη πρέπει να υπολογίσουμε και το bujget μας,  μπορούμε να κάνουμε 10 μέρες διακοπές χωρίς να χαλάσουμε τίποτα περισσότερο από τα μεταφορικά μας και ένα ποσό τις τάξεως των ~30 ευρώ αλλά επίσης μπορούμε να σπαταλήσουμε μέχρι όσα φαντάζει ο νους μας!
Σαν παράδειγμα θα φέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν ούτε σκηνή και κοιμούνται σε ένα σεντόνι, μία κουβέρτα ή μία ψάθα και δεν χρειάζονται τίποτα άλλο πέρα από ένα μαγιό, κάποια είδη υγιεινής και ένα λιτό φαΐ. Αλλά επίσης υπάρχουν άλλοι που θέλουν  ακριβή ποιοτική σκηνή, να έχουν μεγάλο σπαστό τραπέζι, καρέκλες, φορητές tv - κασετόφωνα, να τρώνε σε μαγαζιά χωρίς να χρειάζεται να μαγειρεύουν, να βγαίνουν σε club  κτλπ Εύκολα καταλαβαίνουμε ότι το οικονομικές διακοπές είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός και πολλές φορές παρεξηγημένο.
Οπότε ξεκάθαρα πια διαπιστώνουμε ότι η επιλογή είναι καθαρά θέμα αναγκών και για να επιλέξουμε τι θέλουμε, πέρα από τον όγκο του εξοπλισμό και τον παράγοντα δαπάνης που πρέπει να καταβάλουμε (για την αγορά εξοπλισμού και  της διατροφή μας),  δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράμετρο που αφορά το ψυχικό – σωματικό κομμάτι, δηλαδή  το τι ζητάμε από αυτό που ονομάζουμε free camping σε επίπεδο διασκέδασης - ηρεμίας, κούρασης - ξεκούρασης . Επίσης να αναφέρω κάποια πράγματα που δεν έγραψα παραπάνω αλλά περιλαμβάνονται μέσα στις ανάγκες του ανθρώπου και είναι κοινές για όλους, γιατί για κάποιους αποτελούν πρόβλημα ως προς την υλοποίηση τους, αυτές οι ανάγκες είναι της αφόδευσης και της καθαριότητας, δηλαδή για κάποιον είναι δυσάρεστο να κάνει μπάνιο σε ένα ποτάμι, σε μία ντουζιέρα, με ένα μπουκάλι νερό ή απλά μπορεί να μην του αρέσει να πλένετε σε δημόσια θέα, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα είναι γυμνός ή να τον βλέπει κάποιος, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την άλλη την φυσική ανάγκη, συνεπώς πρέπει να αποφασίσουμε και για αυτό το σημαντικό κομμάτι το πως θα κινηθούμε, δηλαδή αν θα χρησιμοποιήσουμε κάποια χημική τουαλέτα, θα πάμε στην φύση κτλπ ή στη άλλη περίπτωση αν θα έχουμε κοντά μας κάποιο σημείο ώστε να κάνουμε μπάνιο με τον τρόπο που θέλουμε.
Διαλέξτε τι θέλετε από το free camping και καταστρώστε τα σχέδια σας ανάλογα, για όλα υπάρχουν λύσεις αλλά μην ξεχνάτε όσο περισσότερους περιορισμούς βάζουμε, τόσο διαφοροποιείται-περιορίζεται και το πλάνο μας σχετικά με το free camping.
Πάντως εγώ το  Free camping που επιλέγω, είναι μακριά από την πολυκοσμία, να μαγειρεύω μόνος  το φαΐ μου, να έχω κάπου να πλυθώ, μία σκηνή να κοιμηθώ και μερικά εργαλιάκια, νομίζω ότι όλα τα άλλα μου είναι περιττά, χωρίς βέβαια να μην τα χρησιμοποιώ όπου μπορώ, αλλά οι έλλειψη  αυτών των έξτρα δεν θα μου στερήσει την χαρά να πάω μία πεζοπορία με σκοπό να κάνω free camping σε παραλία ερημική ή στο βουνό.

Free camping φοβίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου