Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκη στον Ντράγκι - Πρωθυπουργός: Δεν υποχωρώ σε τέτοιες τακτικές - Έξαλλος ο ΥΠΟΙΚ: Κάνετε ωμό εκβιασμό!

γεθοςκειμΤα οργισμένα τηλεφωνήματα Τσίπρα και Βαρουφάκη στον Ντράγκι - Πρωθυπουργός: Δεν υποχωρώ σε τέτοιες τακτικές - Έξαλλος ο ΥΠΟΙΚ: Κάνετε ωμό εκβιασμό!

- Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε τηλεφωνικά στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι δεν θα αλλάξει τη στάση του
- "Είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορίας σας... Δεν είναι στάση κεντρικής τράπεζας αυτή", του είπε ο Γ. Βαρουφάκης
- Ποιες είναι οι τρεις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για το έκτακτο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής

Στην ασφυκτική πίεση των δανειστών δείχνει να αντιστέκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστειλε... προειδοποίηση στον Μάριο Ντράγκι, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. Σε ένα οργισμένο τηλεφώνημα που έκανε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΕΚΤ, του διεμήνυσε: "Δεν υποχωρώ με τέτοιες τακτικές".
Σύμφωνα με τη Realnews, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον πρόεδρο της ΕΚΤ για απαράδεκτο εκβιασμό, σχετικά με την απόφαση του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα."Γνωρίζω ότι σας ασκούνται πιέσεις και δέχεστε τηλεφωνήματα", είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός στον κεντρικό τραπεζίτη.Σε... υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε και η συνομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Μάριο Ντράγκι, όταν ο δεύτερος πήρε την πρωτοβουλία να του τηλεφωνήσει και να τον ενημερώσει για τη σχετική απόφαση της ΕΚΤ. Ο υπουργός Οικονομικών έγινε "έξαλλος", λέγοντάς του: "Είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία σας. Δεν είναι στάση κεντρικής τράπεζας αυτή. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κυβέρνηση έχει θέσει τρεις κόκκινες γραμμές για το έκτακτο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής:
- Τέλος το μνημόνιο και το πρόγραμμα αξιολόγησης
- Άμεση διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους
- "Συμφωνία-γέφυρα" που θα διασφαλίσει τιςχρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίαςμε τους Ευρωπαίους

ΠΗΓΗ: REAL NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου