Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

.''Θύελλα'' από τις γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες : Ζητείται Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο!

Την  άμεση σύγκλιση  εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας για το θέμα των νέων γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ύψους 130 μέτρων που στήνονται στον Κούκκο, δίπλα  σε σπίτια κατοίκων του Διστόμου και ''βιάζουν'' αισθητικά  το ιερό Μνημείο του Μαυσωλείο των σφαγιασθέντων  στο Δίστομο, ζητά με έγγραφό του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Μπέλλος.Οπως αποκάλυψε το Distomo-Blogspot.gr η υπόθεση βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Λιβαδειας, στον Δήμο και στην Αστυνομία, ενώ έχει αποδέκτες και το αρμόδιο Υπουργείο της Κυβέρνησης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και  κάθε συναρμόδιο καθώς οι καταγγέλλοντες κάτοικοι - και οι δεκάδες πολίτες που υπογράφουν σχετική διαμαρτυρία- εκτός της πιθανολογούμενης παρατυπίας-παρανομίας για τις αποστάσεις, κυρίαρχο είναι ότι τα εν λόγω νέα πάρκα, δίπλα και ανατολικά της θέσης ''Καρούζου Σπηλιά'',  αλλοιώνουν το περιβάλλον της Μαρτυρικής Πόλης του Διστόμου συνολικά και το παρακείμενο Μαυσωλείο με τα οστά των Σφαγιασθέντων που αποτελεί τόπο προσκυνήματος περιηγητών από όλη την Ελλάδα!

 ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Σύμφωνα με τα έγγραφα  που επικαλείται ο κ Μπέλλος- που είναι γεωλόγος στο επάγγελμα και με ευρύτερη επαγγελματική εμπειρία στα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβαλλοντικών Ορων- έχει σημασία να επισημανθούν τα εξής:

-ΠΡΩΤΟΝ: Πρόκειται για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στη θέση «ΚΟΥΚΚΟΣ»συνολικής ισχύος 7,2 MW της εταιρείας ''WIND STORAGE S.A.'' που παλιότερα λεγόταν αλλιώς.

 -ΔΕΥΤΕΡΟΝ :Αρχικά η απόφαση  ήταν για 6,8 MW και με τροποποιητική απόφαση έγινε αύξηση της συνολικής ισχύος σε 7,2 MW.

-ΤΡΙΤΟΝ : Η αρχική έγκριση ήταν για τοποθέτηση 8 μικρών -μεσαίων ανομογεννητριών  
( υπολογιζόμενου ύψους ως 80 μέτρα ), και ξαφνικά με τροποποίηση έμειναν 4, μεγαλώνοντας όμως το ύψος,   φτάνοντας στο γιγαντιαίο ύψος των 125-13ο μέτρων!!!

 Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Πότε ρωτήθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς για όλα αυτά; Που και από ποιούς πήραν σύμφωνη γνώμη γι αυτά τα εκτρώματα που  θα ''πνίξουν'' την Μαρτυρική Πόλη , το Μαυσωλείο, τα σπίτια; Τι θα βλέπουν οι περιηγητές και οι προσκυνητές  του Μαυσωλείου και του Βυζαντινού Μοναστηρίου του Οσίου Λουκά;

Ο κ Θ. Μπέλλος- που ζητά ''συζήτηση  στο ΔΣ πρέπει να γίνει άμεσα''-  έχει στείλει την επιστολή του στον Δήμαρχο κ Γ.Γεωργακό, τον Πρόδρο του Δ.Σ κ. Ε.Γιαννέλο, τους Αντιδημάρχους  και τους  Δημοτικούς Συμβούλους  καθώς και στην Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Διστόμου.

 ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Και γράφει , αναλυτικά :''Με αφορμή την Αναφορά – Καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς (10-11-2016) των συνδημοτών μας Καστρίτη Ειρήνης και Καστρίτη Λουκά, ζητώ τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το θέμα της αναφοράς – καταγγελίας, η οποία έχει κατατεθεί και στο πρωτόκολλο του Δήμου μας, τη διακοπή δηλαδη των εργασιών εκτέλεσης του έργου για την ανεμογεννήτρια που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις οικίες τους και σε πολύ μικρή απόσταση από το χώρο του Μαυσωλείου.
Η συζήτηση αυτή στο ΔΣ πρέπει να γίνει άμεσα''. 

Επίσης, το θέμα έχει γραφεί και στα τοπικά μπλογκ, αλλά και αυτή τη στιγμή συλλέγονται υπογραφές από τους κατοίκους ενάντια στο συγκεκριμένο έργο.

http://distomo.blogspot.gr/2016/11/blog-post_12.html?m=1
http://distomo.blogspot.gr/2016/11/blog-post_14.html

Να αναφέρω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, στο Μητρώο της ΡΑΕ, 20 σταθμοί και επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, με συνολική ισχύ 245,6 MW. Από αυτές, οι 6 βρίσκονται στο στάδιο εγκατάστασης, 9 λειτουργούν και παράγουν, ενώ 5 βρίσκονται στο στάδιο ΕΠΟ (μεταξύ αυτών και η συγκεκριμένη).

Σχετικές αποφάσεις που αφορούν στο συγκεκριμένο σταθμό ανεμογεννητριών είναι:
-          η από 14-11-2011, απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 6,8 ΜW της εταιρείας ''ΑΝΕΜΟΠΕΥΚΟ Α.Ε.'' στη θέση «ΚΟΥΚΚΟΣ'' του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας στο Ν. Βοιωτίας. ΑΔΑ: 4577ΟΡ10-ΤΛΗ.
-          η από 16-08-2012, απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας: Τροποποίηση της αρ.63458/6980/14-11-2011 απόφασής μας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 6,8 MW της εταιρείας ''ΑΝΕΜΟΠΕΥΚΟ A.E.'' στη θέση «Κούκκος» του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας Ν. Βοιωτίας, ως προς την ισχύ (αύξηση συνολικής ισχύος από 6,8 MW σε 7,2 MW). ΑΔΑ: Β4ΓΗΟΡ10-ΟΤ4.
-          η από 19-12-2014, απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας: Τροποποίηση της αρ.63458/6980/14-11-2011 απόφασής μας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αρ.3957/163648/16-8-2012 απόφασή μας) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 7,2 MW της εταιρείας ''WIND STORAGE S.A.'' στη θέση «ΚΟΥΚΚΟΣ» του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας στο Ν. Βοιωτίας. ΑΔΑ: Ω02ΙΟΡ10-ΑΨΤ.''.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ
Όσον αφορά την πορεία της υπόθεσης στην Εισαγγελία , πληροφορούμαστε ότι έχει χρεωθεί σε συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό. Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται - ήδη έχουν υπογράψει μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, 45 άτομα. 
Πληροφορίες αναφερουν ότι η εταιρια κινητοποιήθηκε και ενώ συνεχίζει τις εργασιες διάνοιξης οδών πάνω από τον Αγιο Μηνά με κατεύθυνση κορυφές του Κούκκου,''σε απόσταση αναπνοής'' από σπίτια, στέλνει στέλεχός της στο Δίστομο: Αν αυτό αληθεύει , κάτοικοι από την Ομαδα των Κατοικων που διαμαρτύρονται, επισημαίνουν ότι τυχόν συνάντηση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, με παρόντα πολλά μέλη της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αλλά και εκπροσώπων των Κοινωνικών Φορέων και των άμεσα ενδιαφερομένων.

Oμάδα κατοίκων Διστόμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου