Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

.Παρέμβαση Μυτιληναίου: Στο QE της ΕΚΤ για να μείνουν ελληνικές επιχειρήσεις! Στήριξη της ΔΕΗ... Αισιοδοξία για Protergia, Αλουμίνιο...

Τον κίνδυνο πλήρους αφελληνισμού των επιχειρήσεων έκρουσε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, επισημαίνοντας ότι η σημερινή κατάσταση της οικονομίας δεν είναι διατηρήσιμη και επείγει, τόσο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όσο και η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ.
“Όταν κάποιος δανείζεται στο εξωτερικό με ελάχιστο κόστος, θα έχει την ευκαιρία να έρθει και να αγοράσει οτιδήποτε στην Ελλάδα, όπου το κόστος χρηματοδότησης υπερβαίνει το 8%, επισήμανε. “Αυτό που έγινε με τη Γιούλα εάν δεν αλλάξει κάτι θα συμβεί με όλες τις επιχειρήσεις και δε θα μείνει καμία εταιρεία , θα τις αγοράσουν όλες και θα αποπληρώνουν την εξαγορά με δάνεια με επιτόκιο 0,25%“.Είναι λοιπόν κομβική η απόφαση της ΕΚΤ για την ένταξη της Ελλάδας στο QE και την αγορά ελληνικών ομολόγων, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, καθώς, “εάν συμβεί αυτό, τότε μια επιχείρηση όπως η Μυτιληναίος θα μπορεί να δανείζεται με επιτόκιο 2% και …τότε θα λογαριαστούμε με τους ανταγωνιστές μας”.Ο κ. Μυτιληναίος, αναφερόμενος στην αξιολόγηση και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, είπε ότι ημερομηνία – ορόσημο για την αξιολόγηση είανι η 5η Δεκεμβρίου και ότι έχει μεγάλη σημασία, το ποια θα είναι η κλιμάκωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, θα δεσμευθεί και η επόμενη κυβέρνηση.
ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017: ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, PROTERGIA, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
Όσον αφορά στην πορεία του Ομίλου εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2017.
Αυτό βασίζεται κατά πρώτον, στη βελτίωση της ζήτησης που αναμένεται για το αλουμίνιο, όπου οι Κινέζοι αναμένεται να ασκήσουν πολιτική ελέγχου της προσφοράς.Κατά δεύτερον, στις προοπτικές της εσωτερικής αγοράς σε σχέση με τη λιανική, όπου ο Όμιλος επεκτείνεται δια μέσω της Protergia.
Τρίτον, στη συνολική προοπτική που υπάρχει από την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, τόσο σε σχέση με τις δημοπρασίες ενέργειας (ΝΟΜΕ), όσο και με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.
ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
Ο Ευ. Μυτιληναίος προανείγγειλε το κλείσιμο της σημερινής εταιρικής μορφής ως Holding και διαβεβαίωσε, ότι από τη νέα δομή θα ωφεληθούν στο σύνολό τους τόσο οι μέτοχοι του Μυτιληναίου, όσο και οι μέτοχοι της ΜΕΤΚΑ.“Ο όμιλος κλείνει έναν κύκλο στη σημερινή του μορφή και πλέον η δομή της εταιρείας συμμετοχών δεν είναι η κατάλληλη, καθώς οδηγεί σε μειωμένα μερίσματα, έχει φορολογικά θέματα και δεν βελτιστοποιεί τις αποδόσεις”.
ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΔΕΗ
Βασικό μέλημα όλων πρέπει να είναι η σταθεροποίηση και επιβίωση της ΔΕΗ, διότι η αγορά μπορεί μεν να απελευθερώνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμη για να καλύψει το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί, αν η ΔΕΗ παρουσιάσει προβλήματα, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, απαντώντας σε ερώτηση.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου