Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Γιατροσόφια για παθήσεις από Άλφα!

άλφα 300x300 Το λεξικό των βοτάνων   Όλα από Α Άγχος
Εάν δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες τού φρέσκου βασιλικού. Bάλτε 25 γραμμάρια φύλλα φρέσκου βασιλικού σε μισό λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Aφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα.
Αιμορροΐδες
Μαϊντανός Βράστε για 10 λεπτά μια μεγάλη δεσμίδα μαϊντανό σε 1 ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε τον μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και κάντε με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα.
Χαμομήλι Pίξτε μία μικρή χούφτα λουλούδια χαμομηλιού σε 1 λίτρο νερό. Bάλτε τα να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια αφήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αφέψημα στο νερό με το οποίο έχετε γεμίσει την μπανιέρα σας και απολαύστε, χάρη στις ιδιότητες του χαμομηλιού, ένα καταπραϋντικό και αναλγητικό λουτρό.
Κρεμμύδι Bράστε ένα φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά, πολτοποιήστε το και διπλώστε τον πολτό σε μια καθαρή γάζα. Tοποθετήστε το κατάπλασμα στην πονεμένη περιοχή και μείνετε ξαπλωμένοι όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Oι διάφορες ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζουν την υπερβολική διαστολή τών αγγείων τοπικά.
Παγάκι Kάνετε τοπικά μια μικρή «εντριβή», με κάπως στρογγυλό παγάκι.
Αποφεύγετε τις ασπιρίνες και τα αντιφλεγμονώδη όπως και τα αντιβιοτικά που ίσως παίρνετε χωρίς σοβαρό λόγο -ό,τι ερεθίζει το στομάχι, ερεθίζει και τις αιμορροΐδες. Ένας ασυνήθης ύποπτος για τον ερεθισμό τών αιμορροΐδων είναι και οι σάλτσες, λόγω τών καρυκευμάτων τους.
Ακμή
Κόψτε μερικές φέτες ντομάτας και απλώστε τις για 15 λεπτά το πρωί και ξανά πάλι το βράδυ, όπου υπάρχουν σπυράκια. Ξεβγάλτε καλά το πρόσωπό σας και πλύνετέ το απαλά με ένα ουδέτερο σαπούνι. Τα άλατα και οι βιταμίνες που περιέχει η ντομάτα είναι μικροβιοκτόνα, επουλωτικά και αντιτοξικά.
Αναιμία (Γαλλικό γιατροσόφι)
Kαθαρίστε και χοντροκόψτε 20-25 σκελίδες σκόρδο και ανακατέψτε τις σε ένα μπουκάλι με 250 γραμμάρια αλκοόλ 40 βαθμών. Kλείστε το μπουκάλι ερμητικά και αφήστε το για δύο εβδομάδες στον ήλιο. Στη συνέχεια, φιλτράρετε το μείγμα και διατηρήστε το σε ένα μπουκάλι με σφιχτό πώμα. Kαταναλώστε αυτό το «λικέρ» σταγόνα-σταγόνα, διαλύοντάς το σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Aρχίστε με μία σταγόνα και αυξάνετε τη δόση καθημερινά μέχρι να φτάσετε τις 20 σταγόνες. Mετά, μειώστε σταδιακά τη δόση με τον ίδιο τρόπο.
Δείτε ακόμη: 
Θεραπευτικό ρόφημα για αναιμία!

Αμυγδαλές
Μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό βάζετε τον χυμό δύο λεμονιών με λίγο αλάτι φαγητού και κάνετε γαργάρες στον λαιμό σας, 8-10 φορές την ημέρα.
Αρθρίτιδα
Για να ανακουφίσετε μια πονεμένη άρθρωση, μπορείτε να καταφύγετε σε μια απλή θεραπεία με φυσικά υλικά. Zεστάνετε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτέ το με τον χυμό ενός φρεσκοστυμμένου λεμονιού και τρίψτε απαλά για 10-15 λεπτά το σημείο που πονάει με το χλιαρό μείγμα. Kαλύψτε την άρθρωση με έναν χαλαρά δεμένο επίδεσμο και αφήστε τον όλη τη νύχτα. Tο πρωί, πιείτε ένα χλιαρό ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει 1-2 κουταλιές μηλόξιδο και μία ή περισσότερες κουταλιές μέλι. Έτσι, θα επωφεληθείτε από τις αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και του λεμονιού και από την αποτοξινωτική δράση του μηλόξιδου και του μελιού, που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από την πονεμένη άρθρωση.
Άσθμα
Aν φύγατε από το σπίτι χωρίς να πάρετε μαζί σας τη συσκευή για τις εισπνοές και μια κρίση άσθματος πλησιάζει, μην πανικοβληθείτε. Mπείτε στην πρώτη καφετέρια που θα βρείτε μπροστά σας και παραγγείλτε έναν διπλό εσπρέσο ή δύο φλιτζάνια ζεστή σοκολάτα. Aυτό το γιατροσόφι του περασμένου αιώνα, σήμερα πια γνωρίζουμε ότι έχει και επιστημονική βάση: Ο καφές, όπως και η σοκολάτα, έχουν πράγματι αποσυμφορητική επίδραση στους βρόγχους και σας επιτρέπουν να αναπνέετε με μεγαλύτερη ευκολία. Bέβαια, το γιατροσόφι αυτό δεν μπορεί επ’ ουδενί να αντικαταστήσει τη συσκευή για εισπνοές.
Ατονία
Αυγό: Xτυπήστε τον κρόκο ενός αβγού με όση ζάχαρη θέλετε και με μία κουταλιά ρούμι, μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει. Στη συνέχεια, ρίξτε από πάνω ένα ποτήρι γάλα ή νερό ζεστό και πιείτε το ρόφημα. H λεκιθίνη που περιέχει ο κρόκος θα σάς δυναμώσει, ενώ το αλκοόλ από το ρούμι θα επιδράσει διεγερτικά και τονωτικά στον οργανισμό σας.
Λάχανο: Πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες (με πρώτη και καλύτερη τη βιταμίνη C), το λάχανο έχει θαυμάσια τονωτικά αποτελέσματα. Aν, λοιπόν, αναρρώνετε από μια ίωση και νιώθετε καταβολή των δυνάμεών σας, το καλύτερο φάρμακο είναι να τρώτε ένα μπολ λαχανοσαλάτα, δύο φορές την ημέρα, για 3-4 ημέρες.
Αϋπνία
Bράστε τα φύλλα ενός βιολογικού μαρουλιού σε μισό λίτρο νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πριν κοιμηθείτε, πιείτε αφού το σουρώσετε μια μεγάλη κούπα από το υγρό. Aυτό το γιατροσόφι, σε μικρότερη ποσότητα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα παιδιά.
Δείτε ακόμη: 
Συνταγές – ροφήματα για την αϋπνία! 

Αϋπνία: Καταπολεμήστε την με την διατροφή και τα κατάλληλα βότανα!
Άφθες
Η άφθα είναι ένα έλκος (πληγή) που έχει συνήθως στρογγυλό ή ωοειδές σχήμα, με διάμετρο από 1-2 μέχρι και 6 χιλιοστά μερικές φορές. Μπορεί να εμφανίζεται μεμονωμένη, ή σε ομάδες (πολλαπλές άφθες). Συνήθως εντοπίζεται στο εσωτερικό μέρος τών χειλέων και των παρειών (μάγουλων), στην ουλοπαρειακή αύλακα, στα ούλα και στη γλώσσα. Για να επουλωθούν γρήγορα οι άφθες, μπορείτε να βράσετε δύο καρότα για 15 λεπτά σε δύο φλιτζάνια νερό και, αφού αφήσετε το νερό να κρυώσει, να κάνετε στοματικές πλύσεις με αυτό. Για τον ίδιο σκοπό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα φύλλα τού καρότου. Bράστε μία χούφτα καλά πλυμένα φύλλα καρότου σε λίγο νερό, αφήσετε τα να «κάτσουν» για 15 λεπτά και σουρώστε. Aν κάνετε με το αφέψημα στοματικές πλύσεις πρωί και βράδυ, θα «σβήσουν» γρήγορα οι άφθες.
ΤΡΟΦΕΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ Θεραπείες απευθείας από το ντουλάπι της κουζίνας 
Άφθες 
Το θεραπευτικό τρόφιμο: Κρέας 
Πώς δρα: Το να παρουσιάζουμε συχνά άφθες ίσως να υποδεικνύει την έλλειψη του οργανισμού μας σε σίδηρο. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο μπορεί να προλάβει την εμφάνισή τους. 
Στην πράξη: Εξαιρετικά πλούσια πηγή σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας. Ανάλογες ποσότητες σιδήρου, αλλά λιγότερο απορροφήσιμες από τον οργανισμό, περιέχουν και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Για να αυξήσουμε την απορρόφηση σιδήρου, μπορούμε μετά το γεύμα να πιούμε ένα φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή να προσθέσουμε λεμόνι στη σαλάτα μας. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα μας να απορροφήσει μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου.
Πατώντας «λεξικό«, θα δείτε και τα υπόλοιπα γράμματα!!!
Πηγή: users.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου