Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.....Τα τελη κυκλοφοριας οχηματων......

Τα τελη κυκλοφοριας οχηματων, θα πρεπει να ειναι ενσωματωμενα με τη τιμη της βεζινης. Τοσο απλα! Οποιος κυκλοφορει το οχημα του επιβαρυνοντας δρομους και περιβαλλον να πληρωνει. Οσο περισσοτερο το χρησιμοποιειες τοσο περισσοτερο θα πληρωνες. Γιατι να πληρωσει καποιος τα ιδια χρηματα με καποιον αλλο που κανει τα 20 πλασια χιλιομετρα? Την ιδια επιβαρυνση εχουν και οι δυο στο περιβαλλον και στον δρομο(κυκλοφοριακη επιβαρυνση)? Την ιδια φθορα στο οδοστρωμα? Τις ιδιες πιθανοτητες εχουν και οι δυο να εμπλακουν σε ενα τροχαιο ατυχημα προξενοντας ζημια σε δημοσια περιουσια?
Θα μου πειτε:" και αυτος που εχει ακριβο αυτοκινητο θα πληρωσει τα ιδια με εμενα που εχω ενα φιατακι?" Σε αυτον που εχει αυτοκινητο απο 1800 κεκ και πανω και ειναι αξιας ανω των 20000 ή 30000€ και ανω ας πληρωσει φορο πολυτελειας.
Και αυτος που εχει οικολογικο ιχ και δεν επιβαρυνει το περιβαλλον οσο ενα παλαιας τεχνολογιας ιχ? Σε αυτον ας το κανει οπως το επιδομα θερμανσης. Ας του δωσει τη δυνατοτητα να τα παρει πισω κανοντας αιτηση και επισυναπτωντας τις αποδειξεις του πρατηριου (με ορθο τροπο ομως γιατι ολοι ξερουμε οτι ημαστε λαμογια).
Εγω αυτα θεωρω δικαιοσυνη.
Ή απλα ας τα ενσωματωσει στο φορο εισοδηματος. Λιγο πολυ ολοι ωφελουμαστε απο τους δρομους ειτε ως οδηγοι, ειτε ως επιβατες ΜΜΜ, ειτε ως πεζοι. Ετσι ολοι θα πληρωνουμε βαση της φορολογικης μας ικανοτητας. Επισης ο πλουσιος θα πληρωνει για το φτωχο (αναδιανομη εισοδηματος).
Ισως κατι τετοιο θα επρεπε να κανει και με την αστικη συγκοινωνια καταργοντας ετσι το εισητηριο. Παλι ο πλουσιος θα πληρωνε τη μετακινηση του φτωχου και αφου θα την πληρωνε ισως να επερνε το λεοφωρειο και αυτος (κινητρο για μετακινηση με την αστικη συγκηνωνια).
Τί λεω ομως? Αυτοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ.Ας το χωνεψουμε ολοι φιλοι μου!
Φιλικα
Θανασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου