Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

32ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ !!

Εκατοντάδες αθλητές συμμετείχαν στον 32ο Δρόμο Θυσίας που διεξήχθη στο Δίστομο


«Ποτέ πια πόλεμος» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν με την συμμετοχή τους οι εκατοντάδες αθλητές που πήραν μέρος 32ο Δρόμο Θυσίας που διεξήχθη σήμερα στο Δίστομο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Σφαγής των 228 κάτοικων της μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιούνη 1944. Οι συμμετέχοντες στον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα των 11,2 χλμ (Καρακόλιθος-Δίστομο) έφθασαν τους 420 και τερμάτισαν 325, ανάμεσά τους και οι δυο γηραιότεροι αθλητές μεγάλων αποστάσεων, 84 και 80 ετών αντίστοιχα.Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 20 χλμ. βάδην Υποπλοίαρχος Αθανασία Τσουμελέκα, και οι αργυρές Ολυμπιονίκες στα 100 μ. Σμηναγός Κατερίνα Θάνου και στο πόλο Σμηναγός Ανθή Μυλωνάκη- οι οποίες τιμήθηκαν από τον δήμο.Δυναμική ήταν και φέτος η συμμετοχή αθλητών από τις Στρατιωτικές Σχολές, παρόλο που είναι περίοδος εξετάσεων, όπως και – παραδοσιακά - των Δρομέων Υγείας, από την Αττική.
Αισθητή φέτος ήταν και η συμμετοχή στον λαϊκό αγώνα της τοπικής ποδοσφαιρικής Ομάδας ''Αμβρυσσεύς'',με ποδοσφαιριστές και μέλη της διοίκησης, που συμβολικά τερμάτισαν όλοι μαζί.
  Τα αποτελέσματα
Άνδρες:
- 1ος, ο Ευάγγελος Μαλιόγλου με 41.26.40, του Πανελληνίου Γ.Σ. (κάτοικος Παραλίας Διστόμου που έκανε την 2η σερί νίκη του στον ίδιο αγώνα)
-2ος ο Θ. Λίμπας με 43.59.00 , Μαθητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και
- 3ος ο Λάζαρος Σαντοριναίος, με 45.04.60, ανεξάρτητη συμμετοχή.
  Γυναίκες
- 1η η Γεωργία Μάκη, με 54.01.60, μαθήτρια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ)
-2η η Στέλλα Γεωργακέλλη, με 55.00.40, της Σχολής Αστυνομίας και του Πανελληνίου Γ.Σ. και
-3η η Καλλιρόη Λύρα, με 56.49.40, ανεξάρτητη συμμετοχή.
  Στον προηγηθέντα Μικρό Δρόμο Θυσίας (περίπου 1,5 χλμ) από το λόφο Μαυσωλείου Θυμάτων Ναζισμού στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στον οποίο συμμετείχαν κυρίως μαθητές, τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι Αλ. Μούτσος, Λευτέρης Τσούκος και Μαριάνα Τσάπαλη.
  Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν ειδικό μετάλλιο και αναμνηστικό Δίπλωμα, ενώ στους νικητές τα βραβεία απένειμαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΑΣΑΕΔ και της αστυνομικής διεύθυνσης Βοιωτίας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον δήμο Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου