Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕ ! σήμερα.....15 Μάρτη

Θερίζει ο κορονοϊός μάγκες μου.
Η «ακτινογραφία» των 190 κρουσμάτων στην Ελλάδα
Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορονοϊού καταγράφει συνολικά η χώρα μας, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση.
Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.
Από το σύνολο των κρουσμάτων:
-47 είναι πάνω από 65 ετών,
-79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40 – 44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα.
Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών. Αντί όμως να πουν ότι , ΟΛΟΙ κινδυνεύουν να πεθαίνουν από τον κορονοϊό , συντηρούν την άποψη ότι η νεολαία είναι άτρωτη , προκαλώντας εφησυχασμό απέναντι σ έναν εχθρός – ιό που δεν γνωρίζουμε και εξασφαλίζουν συνθήκες διασπορά του που πλέον , είναι σχεδόν αδύνατο να αποτρέψουν...αξιολογήσετε εσείς την κατάσταση παιδιά,τι να πω.  Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕ!!!







Υπάρχουν τροφές που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας;

Φυσικά και υπάρχουν και σε εποχές πανδημίας όπως αυτές που ζούμε σήμερα καλό είναι να προσφέρουμε στον οργανισμό μας τα κατάλληλα εφόδια για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα που αποτελεί και την άμυνα του οργανισμού μας.
Οι διατροφολόγοι, προτείνουν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και C, το σελήνιο, και ο ψευδάργυρος.
Προσθέτουμε λοιπόν στην διατροφή μας φρούτα όπως το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το ρόδι, το ακτινίδιο και το λεμόνι. Τα περισσότερα από αυτά μας παρέχουν τη βιταμίνη C, η οποία και βοηθάει ουσιαστικά στην παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, που βοηθούν με την σειρά τους στην μεταφορά του οξυγόνου.
Επίσης, από την διατροφή μας δεν πρέπει να λείπουν και τα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το σπανάκι και τα χόρτα. Σημαντική ακόμα είναι και η συμβολή που έχει το κρεμμύδι που έχει πλούσια αντιβακτηριδιακή και αντιϊκή δράση.

Για μια πιο αποτελεσματική άμυνα θα πρέπει να φροντίσουμε και για την πρώτη γραμμή που είναι ένα υγιές δέρμα. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει η βιταμίνη Α που μπορούμε να την βρούμε στην κολοκύθα, στην γλυκοπατάτα, το καρότο και το μάνγκο.
Ψευδάργυρο μπορούμε να πάρουμε από τους ωμούς ξηρούς καρπούς. Ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το σελήνιο το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Σελήνιο περιέχουν τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα καρύδια, οι ηλιόσποροι και το καστανό ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου