Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης: Με 25% προκαταβολή και μείωση του ειδικού φόρου


Την προκαταβολή μέρους του επιδόματος θέρμανσης προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα σταλεί για έγκριση στην τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες:
- οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν το 25% του επιδόματος και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
- με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο 75% του επιδόματος. Με την προκαταβολή μέρους του επιδόματος το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να απαντήσει στο βασικό σημείο κριτικής που δέχεται ότι οι φορολογούμενοι δεν αγοράζουν πετρέλαιο διότι δεν μπορούν να πληρώσουν το σύνολο της τιμής και να περιμένουν στη συνέχεια την είσπραξη του επιδόματος. Εκτός από την προκαταβολή του επιδόματος, το υπουργείο Οικονομικών προκρίνει και την αύξησή του καθώς και τη χαλάρωση των κριτηρίων για την παροχή του. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι εφέτος το επίδομα να καταβληθεί σε 20% περισσότερους δικαιούχους και αυτό θα επιτευχθεί με τη διεύρυνση των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων που ίσχυσαν πέρυσι. Παράλληλα εξετάζεται να αυξηθεί και το επίδομα (ο επιστρεφόμενος φόρος) στα 34 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά που ήταν πέρυσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να διευρύνει κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα. Έτσι, για τον άγαμο, στόχος είναι να αυξηθεί στα 30.000 ευρώ από 25.000 που ήταν πέρυσι για τον έγγαμο στα 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι) όπως και για τον κυβισμό του αυτοκινήτου.
Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι με τις παρεμβάσεις αυτές θα καταστεί εφικτό εφέτος να εισπράξουν το επίδομα 330.000 δικαιούχοι και ότι σε συνδυασμό με την απλοποίηση του μηχανισμού καταβολής του δεν θα επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο να μείνει αδιάθετο ένα μεγάλο μέρος του ποσού που είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.
Το θέμα του επιδόματος θέρμανσης εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρια, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να συζητηθεί και με την τρόικα, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σημειώνεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα (15 Οκτωβρίου) ενώ η τιμή πώλησής του εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 1,30 ευρώ το λίτρο, από 1,35 ευρώ πέρυσι.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου