Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Γλέζος: Εκτελεστές στο Δίστομο τα Waffen SS του Παππά

Μεταξύ των αποτρόπαιων ναζιστικών αντικειμένων που είχε στο σπίτι του στα Ιωάννινα ο προφυλακιστέος χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς ήταν και κάποιες σημαίες με τυπωμένη πάνω τους τη λέξη Waffen SS. 
 Το συγκεκριμένο εύρημα προκάλεσε ανατριχίλα στον Μανώλη Γλέζο και έφερε στη μνήμη του εικόνες και περιστατικά από τη μαύρη περίοδο που η χώρα ήταν υπό τη γερμανική κατοχή.Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει στην «Ε» ότι εκτός από τον τακτικό γερμανικό στρατό Deutsche Wehrmacht (Μάρτιος 1935-Αύγουστος 1946), οι χιτλερικοί ενίσχυαν την πολεμική τους μηχανή και με τους άντρες που ανήκαν στα Waffen SS (Ενοπλα Αποσπάσματα Προστασίας).Τα τάγματα αυτά, που ήταν γνωστά για τις θηριωδίες τους και την αφοσίωσή τους στον Χίτλερ, ενισχύονταν από δύο «πηγές»:
* Από εθελοντές Γερμανούς που δεν κατοικούσαν στη Γερμανία.
* Από εθελοντές εγκληματίες.
Ειδικότερα στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονταν συνήθως ποινικοί κρατούμενοι από πολλές χώρες οι οποίοι εξασφάλιζαν ως «δώρο» την άμεση αποφυλάκιση και την ισόβια απαλλαγή τους από τις κατηγορίες με τις οποίες ήταν φορτωμένοι.
Ο Μανώλης Γλέζος θυμάται, σαν να ήταν χθες, την περίοδο που ήταν φυλακισμένος στη φυλακή Συγγρού (1943). Τότε ήταν έγκλειστοι 800 ποινικοί και τέσσερις πολιτικοί κρατούμενοι (μεταξύ αυτών και ο ίδιος).
«Συχνότατα Ελληνες δωσίλογοι -λέει- έρχονταν στη φυλακή και ζητούσαν εθελοντές για τους γερμανοτσολιάδες, αλλά και τα Waffen SS προσφέροντας αποφυλάκιση σε όσους φορούσαν τη μισητή στολή».
Αρκετοί ήταν οι Ελληνες που δέχονταν και έμπαιναν στα Ενοπλα Αποσπάσματα Προστασίας, βασανίζοντας και σκοτώνοντας χωρίς οίκτο Ελληνες και Ελληνίδες.
Οι «γενίτσαροι» αυτοί συμμετείχαν μάλιστα μαζί με τα υπόλοιπα ναζιστικά στρατεύματα στη σφαγή και την καταστροφή του Διστόμου τον Ιούνιο του 1944. Τότε οι Γερμανοί είχαν αφήσει πίσω τους 228 νεκρούς, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά κάτω των 16 ετών.
«Ηταν στυγνοί εγκληματίες, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον εχθρό εξολοθρεύοντας Ελληνες πατριώτες», λέει ο Μανώλης Γλέζος, «γι' αυτό και η λατρεία του Χρήστου Παππά προς τα Waffen SS δείχνει και την ποιότητα της ψυχής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου