Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Και πάλι αφήστε τη Χ.Α. πρόβατα και ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Και νέο κόλπο για να αρπάξει το κράτος τα σπίτια μας πιο εύκολα

Αν προκάλεσε μια φορά σάλο η νομιμοποίηση της αρπαγής των ακινήτων έναντι οφειλών προς το κράτος με διαγραφή πιθανής διαφοράς στο τέλος του...λογαριασμού, τότε τι μπορεί να πει κανείς για τον τρόπο που θα επιχειρήσει το κράτος να ελαχιστοποιήσει ή και να εξαφανίσει αυτή την πιθανή διαφορά.
του Στρατή Μαζίδη 
Μπορεί λοιπόν να οφείλετε πχ € 30.000,00 και να έρθετε σε θέση να δώσετε στο κράτος ακίνητο αντικειμικής αξίας € 150.000,00 και λογικά το κράτος να πρέπει να σας επιστρέψει € 120.000,00 αλλά το "καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι".
Διαβάζουμε λοιπόν στη Real:
- η αξία που θα υπολογίζει η εφορία δε θα είναι η αντικειμενική. Θα είναι κάποια άλλη αξία χωρίς όμως να προσδιορίζεται ποια. ʽΕτσι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η εφορία να δέχεται τα ακίνητα των υπερχρεωμένων φορολογούμενων όχι στην αντικειμενική τιμή τους (βάσει την οποίας αυτή υπολογίζει τους φόρους που επιβάλλει) αλλά σε χαμηλότερη τιμή, πιο κοντά στην πραγματική. Έτσι, μονά - ζυγά η εφορία κερδίζει. Δηλαδή με άλλα λόγια, έχεις εσύ ένα σπίτι που φορολογείται με αντικειμενική αξία (η οποία προφανώς ισχύει μόνο για τα κορόιδα αφού ούτε το κράτος δεν τη δέχεται) € 120.000,00 κι όχι εμπορική γιατί είναι πολύ χαμηλότερη. Χρώστας € 30.000,00. Το ΥΠΟΙΚ με τη μέθοδο του άμπρα - κατάμπρα το κάνει πχ € 50.000,00 και περιορίζει τη γκρίνια, ή το κάνει € 30.000,00 και το φέρνει ίσα βάρκα ίσα νερά ή το κάνει € 25.000,00 και σου λέει "ε ψιτ! Μου χρωστάς κι ένα ταλιράκι!".

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου