Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.Η απολογία του κ. Μιχαλολιάκου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία νύχτα, ωστόσο οι ανακριτές και οι εισαγγελείς δεν αποφάνθηκαν αμέσως για την τύχη του καθώς θέλησαν πρώτα να ακούσουν την εκδοχή του Γιώργου Πατέλη για τις τηλεφωνικές κλήσεις μετά τη δολοφονία Φύσσα καθώς και να διασταυρώσουν κάποια στοιχεία που αφορούν στους κατόχους των τηλεφωνικών αριθμών.Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος
Οσον αφορά τα τηλεφωνήματα που φαίνεται να δέχθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής.Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.
Επίσης ο κ. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του υποστήριξε ότι η διώξή του είναι πολιτική και όχι ποινική, καθώς και ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Παράλληλα, καταδίκασε τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και τέλος ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.
Προφυλακιστέος και ο Πατέλης
Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Xρυσή Αυγή: Αδικη, αντισυνταγματική, υπαγορευμένη από κέντρα εξουσίας η απόφαση
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «άθλια σκευωρία»  και  αναφέρει ότι η προφυλάκιση Μιχαλολιάκου είναι «παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας».
«Οι δικαστικές αρχές προέβησαν στον παράλογο ισχυρισμό πως οι χιλιάδες πολίτες που καλούν καθημερινά και για οποιοδήποτε θέμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Χρυσής Αυγής μιλούν απευθείας με τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο! Σαν να λέμε πως όποιος καλεί στην Συγγρού μιλάει με τον Σαμαρά, στην Χαριλάου Τρικούπη με τον Βενιζέλο και στην Κουμουνδούρου με τον Τσίπρα», προσθέτει η ανακοίνωση της ΧΑ και καταλήγει: «Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς».
Μιχαλολιάκος: Ζήτω η νίκη
Εξερχόμενος των κτιρίων όπου στεγάζονται τα δικαστήρια στην Ευελπίδων και ενώ επιβιβαζόταν στο τζιπ της αντιτρομοκρατικής για να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ ο κ. Μιχαλολιάκος φώναξε «ζήτω η νίκη». «Είσαι ένα διαμάντι» κραύγαζε η σύζυγός του που βρισκόταν έξω από το ανακριτικό γραφείο με την κόρη τους Ουρανία Μιχαλολιάκου.
Ελάχιστοι οι οπαδοί της ΧΑ που συγκεντρώθηκαν στην Ευελπίδων
Εκτός από της οικογένεια του γενικού γραμματέα της ΧΑ έξω από τα κτίρια των δικαστηρίων στην Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν ελάχιστοι οπαδοί της ΧΑ ανάμεσα στους οποίους και οι βουλευτές του κόμματος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Γιώργος Γερμενής.
Η κυρία Ζαρούλια, φανερά εκνευρισμένη με την απόφαση της προφυλάκισης του συζύγου της, φώναζε «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», ενώ ο κ. Αρβανίτης, είπε ότι «γελοία και επίορκα ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκιση του αρχηγού» κάνοντας έτσι γνωστή και την απόφαση των δικαστικών αρχών λίγο μετά της τέσσερις το πρωί.
Στη ΓΑΔΑ μέχρι να αποφασισθεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν
Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνουν έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.
Eλεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος
Νωρίτερα την Τετάρτη έκπληκτη η ελληνική κοινή γνώμη άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφαιθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Αντιθέτως.
Η απόφαση πάγωσε και τα πολιτικά κόμματα αλλά και την κυβέρνηση. Την αρχική ψυχρολουσία, όμως, διαδέχθηκε η ψυχραιμία. «Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Παρέπεμψε την ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνιζα κυβερνητικές πηγές.
Προφυλακιστέος και ο Λαγός
Διαφορετική όμως απόφαση από ότι για τους συναδέλφους του βουλευτές της ΧΑ επιφύλαξαν ανακριτές και εισαγγελείς για τον Γιάννη Λαγό ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αρχισαν τους τραμπουκισμούς, τις ύβρεις και τις απειλές με το που αφέθηκαν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος
Οι τρεις βουλευτές της ΧΑ κατά την έξοδό τους από την Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης δεν μπορούσαν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους για όσα είχαν προηγηθεί. Ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε έναν εικονολήπτη, κλώτσησε έναν φωτορεπόρτερ και έσπρωξε έναν ακόμη εικονολήπτη.
Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος περορίστηκαν στην εκτόξευση απειλών κατά πάντων: «Ξεφτίλες, δούλοι, ανθρωπάκια, σιχάματα» ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία «έλουσαν» τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, συνέχισαν την επίθεση και κατά την έξοδό τους από τη ΓΑΔΑ όταν εκτόξευσαν κατά δημοσιογράφων απειλώς τύπου «θα περάσετε καλά τώρα, θα δείτε τι θα σας κάνουμε» και «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε».
Στις 10 το πρωί η απολογία του Χρήστου Παππά
Από τα γραφεία της ΓΑΔΑ και με τον γνωστό τρόπο θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής και θα μιλήσει για πολιτικές διώξεις.
από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου